Aldersmålretting og annonser

Aldersbegrensning på YouTube:

Videoer eller merkekanaler får aldersbegrensning enten ved at annonsøren velger det, eller etter et brudd på retningslinjene for brukere. Det er bare seere som er gamle nok, som kan se dette innholdet når de er logget på YouTube. Iblant må en video ha aldersbegrensning før en annonsør kan bruke den til annonsen sin (for eksempel en annonse for sponset video knyttet til en reklamekampanje for alkohol). Aldersbegrensningen på YouTube er den eneste muligheten til å kontrollere seernes alder på videosiden.

Demografisk målretting av annonser etter alder:

Noen ganger er det ønskelig at en annonse målrettes mot en bestemt aldersgruppe, enten i henhold til retningslinjene eller etter forespørsel fra annonsøren. Teknologien vår for annonselevering kan målrette disse annonsene basert på fødselsdatoene til påloggede YouTube-brukere. Hvis en annonse for eksempel ikke er egnet for en generell målgruppe i henhold til retningslinjene våre, må den målrettes mot seere over 18 år. Dette betyr at bare påloggede brukere på 18 år eller over får se denne annonsen på nettstedet vårt. Seere som ikke er pålogget, får se en annen annonse.

Egendefinert aldersbegrensning:

Annonsører for alkohol, gaming og film kan lage egendefinerte aldersbegrensninger for startsideannonser. Vi tillater dette fordi disse bransjene er svært regulerte, og aldersbegrensningene på YouTube samsvarer kanskje ikke med bransjeforskriftene. Det kan for eksempel hende at annonsører for videospill må overholde ESRB-retningslinjene for et spill for voksne. Forespørsler om en egendefinert aldersbegrensning fra disse annonsørene må sendes til retningslinjeteamet for YouTube-annonser for forhåndsgodkjenning. Annonsører i alle andre vertikaler må bruke standardfunksjonene for aldersbegrensning på YouTube som er tilgjengelige på merkekanaler og videosider.