Saamme tällä hetkellä paljon tukipyyntöjä. Vastauksen saaminen sähköpostin, chatin ja Twitterin (@TeamYouTube) kautta lähetettyihin kysymyksiin kestää tavallista kauemmin.

Ikäkohdistus ja mainonta

YouTuben ikärajoitukset:

Videoille ja brändikanaville asetetaan ikärajoitus mainostajan päätöksen tai yhteisön sääntöjen rikkomuksen takia. Vain ikärajoituksen ehdot täyttävät katsojat voivat katsoa kyseistä sisältöä ollessaan kirjautuneina YouTubeen. Joskus videolle on asetettava ikärajoitus, jotta mainostaja voi käyttää sitä mainoksessa (kuten alkoholikampanjan Promoted Videos ‑mainoksessa). YouTube-ikärajoitus on ainoa saatavilla oleva vaihtoehto videon katselusivun ikärajoituspyynnöille.

Kohderyhmän ikään perustuva mainosten kohdistus:

Joskus käytäntömme tai mainostajamme edellyttävät, että mainos kohdistetaan tietylle ikäryhmälle. Mainoksia näyttävä teknologiamme voi kohdistaa nämä mainokset YouTubeen kirjautuneiden käyttäjien syntymäaikojen perusteella. Esimerkiksi jos käytäntöjemme mukaan mainos ei sovi kaikille yleisöille, mainos on kohdistettava yli 18-vuotiaille katsojille. Tämän vuoksi vain kirjautuneet katsojat, jotka ovat vähintään 18-vuotiaita, näkevät tämän mainoksen sivustollamme. Uloskirjautuneet katsojat näkevät jonkin muun mainoksen.

Omat ikärajoitukset:

Alkoholin, pelien ja elokuvien mainostajat voivat määrittää omia ikärajoituksia etusivun mainoksille. Sallimme tämän, koska nämä ovat erittäin säännösteltyjä toimialoja, eikä YouTube-ikärajoitus täytä välttämättä toimialan säännöksiä. Esimerkiksi videopelien mainostajan täytyy ehkä noudattaa ESRB-sääntöjä aikuisille suunnatuissa peleissä. Mainostajien tulee lähettää pyyntö oman ikärajoituksen luomiseen YouTuben mainoskäytäntötiimille ennen kampanjan aloittamista. Kaikilla muilla toimialoilla toimivien mainostajien on käytettävä vakiomuotoisia YouTube-ikärajoitustoimintoja, jotka ovat saatavilla brändikanavilla ja videon katselusivulla.