Ouderdomteikening en advertensies

YouTube-ouderdomsbeperkings:

Video’s of handelsmerkkanale word ouderdomsbeperk volgens adverteerderkeuse of ná ’n gemeenskapsriglynewaarskuwing. Slegs kykers van ’n sekere ouderdom kan hierdie inhoud kyk wanneer hulle by YouTube aangemeld is. ’n Video moet soms ’n ouderdomsbeperking hê voordat ’n adverteerder dit in ’n advertensie kan gebruik (soos ’n advertensie met promosievideo’s vir ’n alkoholveldtog). YouTube se ouderdomsbeperkings is die enigste opsie vir ouderdomsbeperkingversoeke op die videokykbladsy.

Demografiese teikening volgens ouderdom vir advertensies:

Ons beleide of adverteerders vra soms van ons om ’n advertensie op ’n sekere ouderdomdemografie te teiken. Ons advertensieleweringtegnologie kan hierdie advertensies teiken op grond van die geboortedatums van aangemelde YouTube-gebruikers. As ’n advertensie byvoorbeeld volgens ons beleid nie gepas is vir ’n algemene gehoor nie, moet die advertensie demografies geteiken word op kykers van 18 jaar en ouer. Dit beteken dat slegs aangemelde kykers van ten minste 18 jaar oud hierdie advertensie op ons werf sal kry. Afgemelde kykers sal ’n ander advertensie kry.

Gepasmaakte ouderdomsbeperkings:

Alkohol-, speletjie- en fliekadverteerders kan gepasmaakte ouderdomsbeperkings op tuisbladadvertensies plaas. Ons laat dit toe omdat hierdie industrieë streng gereguleer word en YouTube se ouderdomsbeperking voldoen dalk nie aan industrieregulasies nie. Videospeletjie-adverteerders sal dalk byvoorbeeld aan ESRB-riglyne moet voldoen op ’n speletjie wat vir volwassenes gegradeer is. Versoeke deur hierdie adverteerders vir ’n gepasmaakte ouderdomsbeperking moet by die YouTube Reklame-beleidspan ingedien word vir vroegtydige goedkeuring. Adverteerders in alle ander gebiede moet die standaardkenmerke van YouTube-ouderdomsbeperking op hul handelsmerkkanale en videokykblaaie gebruik.