Användargenererat innehåll i annonser

Om du vill inkludera användargenererat innehåll i dina annonser, till exempel videor som laddats upp av YouTube-användare, måste du få tillstånd från ägaren till innehållet. Detta gäller för alla annonsformat förutom för toppannonser på startsidan. Användargenererat innehåll är förbjudet för toppannonser på startsidan även om innehållsskaparen tillåter det. Annonsörer kan visa videor från innehållsskapare på sina varumärkeskanaler genom befintliga kanalfunktioner, till exempel genom att skapa spellistor med videor eller lägga till dem som favoriter.

Användning av API:er eller funktioner för sociala media från tredje part tillåts i begränsad utsträckning och kräver godkännande av YouTube.Läs mer om appar från tredje part.