Content van websitegebruikers in advertenties

Als adverteerders content van websitegebruikers in advertenties willen weergeven (zoals video's die zijn geüpload door YouTube-creators), moeten ze expliciet toestemming hebben van de eigenaar van de betreffende content. Dit geldt voor alle advertentie-indelingen behalve mastheads op de homepage. Content van websitegebruikers is ook verboden in mastheads als de creator toestemming heeft gegeven. Adverteerders kunnen video's van creators op hun merkkanaal laten zien via de bestaande kanaalfuncties (bijvoorbeeld in playlists met de video's of door de video's toe te voegen als favorieten).

Beperkt gebruik van social media-API's of -functies van derden is toegestaan als YouTube hier toestemming voor heeft gegeven. Meer informatie over apps van derden