Gebruikergegenereerde inhoud in advertensies

Om gebruikergegenereerde inhoud by ’n advertensie in te sluit, soos video’s wat deur YouTube-skeppers opgelaai is, moet die adverteerder uitdruklike toestemming van die eienaar van daardie inhoud kry. Hierdie reël is van toepassing op alle advertensieformate behalwe vir tuisbladopskrifte. Gebruikergegenereerde inhoud word verbied in tuisbladopskrifte, selfs al het die skepper toestemming gegee. Adverteerders kan skeppervideo’s in hul handelsmerkkanaal vertoon deur bestaande kanaalfunksies (soos om snitlyste van die video’s te skep of dit as gunstelinge by te voeg).

Sommige beperkte gebruik van derdepartysosialemedia-API's of -kenmerke word toegelaat wanneer dit deur YouTube goedgekeur word. Kom meer te wete oor derdeparty-apps.