Annonser som skickas till telefon

Annonser av typen Skicka till telefon har ett fält där tittaren kan skicka information om annonsen till sig själv via sms. Detta är inte samma sak som funktionen Berätta för en vän där tittaren uppmanas att dela annonsen med en vän.

• Annonser får endast skicka meddelanden till användare i form av textmeddelanden.
  • Annonstexten måste lyda ”skicka till dig själv”, inte ”skicka till en vän”.
  • Textmeddelandet får inte ha något innehåll som lagts upp av användare.
  • Alla telefonnummer måste raderas när meddelandet har skickats. De får endast användas i syfte att begränsa antalet meddelanden som skickas. Annonsörer får inte spara eller logga informationen på något sätt.
  • Annonsen måste informera användaren om att uppgiften bara får användas en gång, till exempel ”Din e-postadress används endast för den här meddelandefunktionen”. Alternativt måste annonsörens målsida innehålla en länk till en sekretesspolicy som beskriver tjänsten som används (till exempel Berätta för en vän eller datainsamling) och hur tjänsten samlar in och använder data.
  • För varje annons får endast ett hänvisningsmeddelande skickas till varje telefonnummer.