Advertenties met een verzendfunctie voor telefoons

Advertenties met een verzendfunctie voor telefoons bevatten een veld waarmee gebruikers zichzelf per sms informatie over de advertentie kunnen sturen. Dit is iets anders als de deelfunctie voor vrienden, waarmee de advertentie de gebruiker aanspoort de advertentie met vrienden te delen.

• Advertenties kunnen alleen sms-berichten gebruiken om berichten aan de gebruikers zelf te sturen.
  • In de advertentietekst moet staan: 'naar jezelf sturen' en niet 'naar een vriend sturen'.
  • Het sms-bericht mag geen door gebruikers bijgedragen content bevatten.
  • Alle telefoonnummers moeten worden gewist zodra de informatie is verstuurd. De nummers mogen alleen worden gebruikt om het aantal berichten dat wordt gestuurd te beperken. Adverteerders mogen deze informatie op geen enkele wijze opslaan of registreren.
  • De advertentie moet een melding over eenmalig gebruik bevatten, bijvoorbeeld 'Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor deze functie'. Of de bestemmingspagina van de adverteerder moet een link bevatten naar een privacybeleid waarin wordt uitgelegd welke service hij gebruikt (zoals delen met vrienden, of een service om gegevens te verzamelen) en hoe deze service gegevens verzamelt en gebruikt.
  • Er mag per advertentie maximaal één verwijzigings-sms naar hetzelfde telefoonnummer worden gestuurd.