Berätta för en vän

Vid virusmarknadsföring gör annonsenheten det möjligt för dig att skicka hänvisningsmeddelanden per e-post eller röstbrevlåda. Alla sådana annonser måste uppfylla följande kriterier:

• E-postadresser och telefonnummer får inte användas i något annat syfte än att dela annonsen.
  • Annonsen måste informera om att numret eller adressen bara ska användas en gång.
    • Du kan till exempel lägga till en ansvarsfriskrivning som ”Din e-postadress används endast för den här meddelandefunktionen.”
    • Alternativt måste annonsörens målsida innehålla en länk till en sekretesspolicy som beskriver tjänsten som används (till exempel Berätta för en vän eller datainsamling) och hur tjänsten samlar in och använder data.
  • Annonsen måste innehålla fälten Till och Från som användaren kan fylla i.
  • Annonsen får inte ge användaren någon belöning för att han eller hon delar den med en vän (t.ex. kuponger, biobiljetter eller kontanter).
  • På annonsens backend måste det finnas en gräns för antalet hänvisningsmeddelanden som kan skickas till en viss e-postadress eller ett telefonnummer för varje annons. Gränsen gäller per kampanj.

Dessutom gäller följande för Berätta för en vän per e-post:

• E-postmeddelanden måste innehålla en länk till, eller information om, annonsen och produkten eller tjänsten som marknadsförs.
  • I e-postmeddelandet måste både annonsören och användaren som skickade annonsen tydligt framgå. Fälten Till och Från bör till exempel ge informationen ”Peter Svensson, du har fått ett meddelande från Anna Svensson”.
  • E-postmeddelanden måste innehålla annonsörens postadress.
  • Alla meddelanden som skickas via annonsörens backend måste göra det möjligt för mottagaren att på ett enkelt sätt välja bort meddelandet, i enlighet med CAN-SPAM-lagen.
  • För varje annons får högst tre hänvisningsmeddelanden skickas till varje e-postadress.

Dessutom gäller följande för meddelandetjänster offline:

• Du kan skicka ett röstmeddelande till andra via en IVR-operatör (interaktivt röstsvar).
  • I röstmeddelandet måste både annonsören och användaren som skickade annonsen tydligt framgå.
  • För varje annons får högst ett hänvisningsmeddelande skickas till varje telefonnummer.