Analystips för fliken Innehåll

Om du vill få YouTube-kanalen att växa är det viktigt att du vet vilket innehåll tittarna interagerar med mest. På fliken Innehåll i YouTube Studio Analytics hittar du brickan Video med rapporter om hur det går för dina videor.

Fliken Innehåll i Analytics (sortera efter Videor, Shorts, Live eller Inlägg)

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Viktiga mätvärden

Två nya resultatmätvärden för Shorts! 📊🤳

Den första rapporten är kortet med viktiga mätvärden. Här visas förändringen i viktiga mätvärden över tid. Publiceringsdatum för dina videor ingår i den här tidslinjen om du granskar den på datorn. Du kan bläddra igenom korten för att se videornas resultat runt publiceringsdatumen och över tid.

Visningar

Exponeringar

Definition: Hur många gånger ditt innehåll har visats. Det här jämförs med typiska resultat för dina videor.

Definition: Hur många gånger dina videominiatyrer har visats för tittarna. Här ingår endast exponeringar på YouTube, och inte på externa webbplatser eller appar.

Insikt: Över tid kan det här mätvärdet hjälpa dig att identifiera vilka videor som har bäst resultat, förutse säsongsändringar och bestämma när du ska ladda upp nya videor.

Insikt: Det här mätvärdet kan hjälpa dig att förstå videornas räckvidd.

Klickfrekvens för exponeringar

Genomsnittlig visningslängd

Definition: Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett miniatyren.

Definition: Genomsnittligt antal visade minuter per visning för det valda innehållet, datumintervallet, landet/regionen och andra filter.

Insikt: Det här mätvärdet indikerar hur tilltalande miniatyren, titeln och videoinnehållet är för tittarna.

Insikt: Över tid kommer den tid som tittare ser på dina videor att visa ändringar i tittarintresset.

Tittare för olika format

Definition: Fördelningen och överlappningen för återkommande tittare som konsumerar ditt innehåll efter format som du publicerar (videor, Shorts-videor och livestreamar).

Insikt: Den här fördelningen kan hjälpa dig att förstå om tittare som återkommer till din kanal tittar på ett nytt format som du publicerar, och om målgruppen i allmänhet tittar på flera format. Detta kan hjälpa dig att ta fram en innehållsstrategi.

Viktiga ögonblick för behållande av tittarintresse

Har du funderat på hur tittarna väljer din video? Ser de bara början eller tittar de ända till slutet?

Mätvärdet för behållande av tittarintresse kan ge svar på de här frågorna. Här ser du hur länge tittarna stannar kvar i videon eller hur länge den behåller deras intresse.

Introduktion

Ett intro brukar vara ungefär 30 sekunder långt. På det här kortet kan du jämföra intron för videor. Videor där 50 % eller fler av tittarna stannar kvar efter 30 sekunder visas i listan Över genomsnittliga intron.

Klicka på varje video om du vill visa diagrammet. Den grå delen av diagrammet är ditt genomsnittliga behållande. Genomsnittligt behållande är intresset som behölls i de senaste tio videorna med liknande längd. Om du jämför det med ditt genomsnittliga behållande ser du om videon har bättre resultat än genomsnittet.

En hög procentandel här kan innebära följande:

• Videons inledning behöll tittarnas intresse.
  • Videon överensstämmer med tittarnas förväntningar av miniatyren och titeln.
tips

Rekommendationer för att förbättra procentandelen för intro:

• Fundera på om du kan justera miniatyren och titeln så att de motsvarar videoinnehållet bättre.
  • Modifiera de första 30 sekunderna av videon och experimentera med olika stilar för att hitta någon som behåller tittarnas intresse.

Toppögonblick

Toppögonblick är sekvenser i videon där nästan ingen slutade titta. Hitta och fokusera på dessa ögonblick.

tips

Rekommendationer för att förbättra toppögonblick:

• Om toppögonblicken kommer senare i videon kan du prova att introducera det innehållet tidigare. Antalet tittare brukar nämligen minska ju längre videon har spelats upp, så försök att fånga deras uppmärksamhet tidigare.
  • Finns det ett mönster för toppögonblicken? Du kan prova att skapa nytt innehåll genom att utöka innehållet från toppögonblicken.

Toppar

Toppar är sekvenser i videon som tittarna såg på igen eller delade. Toppar kan innebära följande:

• Tittarna såg mer på den sekvensen än resten av videon eftersom den fångade deras intresse.
  • Innehållet är otydligt och tittarna var tvungna att se på det igen.

Dalar

Dalar markerar sekvenser i videon som tittarna antingen hoppade över eller där de slutade titta på videon. Det kan innebära att tittarna såg på den sekvensen mer sällan än videons andra delar.

tips
Rekommendation:
Titta närmare på dalarna i dina videor för att förstå varför tittarna tappade intresset.

Hur tittarna hittar dina videor

Den här rapporten visar var tittarna hittar ditt innehåll och hur de upptäcker din kanal.

Totalt

Externt

Här visas de mest populära källorna. Detta omfattar platser både utanför och på YouTube.

Utanför YouTube kan tittarna hitta dig i internetsökningar, inbäddningar på andra webbplatser och så vidare.

YouTube-sökning

Förslag på videor

Här finns alla populära termer och ord som tittarna använder för att hitta ditt innehåll.

Trafik från förslag som visas bredvid eller efter andra videor och från länkar i videobeskrivningar.

Spellistor

Trafik från spellistor där någon av dina videor ingår. De här spellistorna kan vara din egen spellista eller en annan kreatörs spellista. Du kan se vilka specifika spellistor som genererat trafik till dina videor på kortet Trafikkälla: Spellistor på fliken Räckvidd.

tips

Att granska trafiken kan hjälpa dig att få kanalen att växa:

• Få idéer till nytt innehåll från söktermerna som tittarna använder för att hitta dig.
  • Vilka är de viktigaste källorna för din kanal och vad säger det dig om tittarna? Exempel: om YouTube-sökning är den viktigaste källan kommer tittarna till YouTube för att hitta dig, eller så förväntar de sig att hitta innehåll som ditt på YouTube. Om så är fallet, vad kan du göra för att öka trafiken från andra källor, till exempel externa källor?

Toppvideor

Det här är en lista över dina videor sorterade efter antal visningar.

tips
  • Ser du några mönster för vilka videor som är mest populära?
  • Finns det variationer i vilket innehåll som är populärt vid olika tidpunkter på året?

Rapporterna som beskrivs här kan skilja sig från det du ser i Studio. Det beror på att Studio anpassar rapporter för din kanal utifrån ditt innehåll.

Nästa: läs igenom våra tips om hur du skapar innehåll