Analystips för fliken Innehåll

Ta reda på hur det går för dina Shorts-videor. Öppna fliken Innehåll i YouTube Studio Analytics. Här ser du en bricka för Shorts med data om visningar, kommentarer, remixar och annan statistik.

Fliken Innehåll i Analytics (sortera efter Videor, Shorts, Live eller Inlägg)

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Viktiga mätvärden

Två nya resultatmätvärden för Shorts! 📊🤳

Den första rapporten som visas är kortet med viktiga mätvärden. Här kan du se förändringen för viktiga mätvärden över tid. Publiceringsdatum för dina Shorts-videor ingår i den här tidslinjen om du granskar den på datorn. Du kan även bläddra igenom siffrorna för att se hur värdena förändras över tid och runt publiceringsdatum.

Visningar

Gilla-markeringar

Definition: Hur många gånger dina Shorts-videor har visats. Det här jämförs med typiska resultat för dina Shorts-videor. Definition: Ändringen av totalt antal gilla-markeringar är skillnaden mellan gilla- och ogilla-markeringar för dina Shorts-videor.
Insikt: Över tid kan det här mätvärdet hjälpa dig att identifiera vilka Shorts-videor som har bäst resultat, förutse säsongsändringar och bestämma när du ska ladda upp nya Shorts-videor. Insikt: Över tid kan du identifiera mönster i tittarnas ändrade preferenser.

Prenumeranter

Definition: Ändringen av antalet prenumeranter jämfört med ditt normala resultat.
Insikt: Över tid kan det här mätvärdet hjälpa dig att förstå vad som får tittare att börja eller sluta prenumerera på din kanal.

Visats i flödet

Definition: Antalet gånger dina Shorts-videor visades i Shorts-flödet.
Insikt: Över tid kan det här mätvärdet hjälpa dig att förstå hur det går för dina Shorts-videor för att optimera innehållet.

Populäraste Shorts-videorna

Det här är en lista över dina populäraste Shorts-videor sorterade efter antal visningar.

tips
  • Ser du något mönster för vilka Shorts-videor som får flest visningar? Det kan ge dig idéer till nytt innehåll.
  • Har du en Shorts-video som tittarna älskar? Titta på vad du tror som gör den populär, men undvik att jämföra varje video med en viral hit.

Hur tittarna hittar dina Shorts-videor

Den här rapporten visar var tittarna hittar ditt innehåll.

Totalt

Externa webbplatser och appar

Här visas de mest populära källorna. Detta omfattar platser både utanför och på YouTube. Utanför YouTube kan tittarna hitta dig i internetsökningar, inbäddningar på andra webbplatser och så vidare. Överväg din närvaro på de här externa webbplatserna. Om du delar dina videor på andra sociala medier kan det leda tittarna tillbaka till YouTube.

YouTube-söktermer

Förslag på videor

Här finns alla populära termer och ord som tittarna använder för att hitta ditt innehåll. Den här inblicken i de mest använda ämnena och orden kan ge dig idéer till innehåll. Trafik från förslag som visas bredvid eller efter andra videor och från länkar i videobeskrivningar.

Spellistor

Trafik från spellistor där någon av dina videor ingår. Uppdatera och ordna dina spellistor så att tittarna enkelt kan hitta liknande videor.

tips
Att granska trafiken kan hjälpa dig att få kanalen att växa:
Vilka är de viktigaste källorna för din kanal och vad säger det dig om tittarna?

Så många valde att visa

Den här rapporten visar antalet gånger i procent som tittare tittade på dina Shorts-videor i stället för svepte bort.

Populäraste remixar

Den här rapporten visar en visuell översikt över dina remixvisningar, totalt antal remixar och populäraste remixat innehåll. Ditt mest populära remixade innehåll ger en indikation på innehållets potential att starta en trend eller främja kreativitet. Du kan filtrera rapporten efter remixtyp: Ljud, Klipp ut eller Grön skärm.

• Remixarna visar vilket innehåll som nått bortom din egen community.
  • Var uppmärksam på vilka Shorts-videor som inspirerar till skapande i Shorts-flödet.

Saker att tänka på

• Visningstid (timmar) och behållande av tittarintresse är viktiga mätvärden för att förstå tittarnas engagemang med ditt innehåll.
  • När det går bra för en video tittar du närmare på vad som får den att stå ut, och om du kan upprepa viktiga delar i videon.
  • När du testar något nytt är det viktigt att titta på tittarnas gensvar i innehållets visningstid, gilla-markeringar och kommentarer.

Vi rekommenderar

• Titta både på innehåll med bra och mindre bra resultat. Observera skillnaderna så att du kan fokusera på att förbättra dina Shorts-videor och få kanalen att växa.
  • Du kan lära dig mycket av datan men låt den inte stressa dig. Använd Shorts-statistiken till att fatta välgrundade beslut om vilken inriktning du ska välja för innehållet. Du behöver inte oroa dig över upp- och nedgångar, det är normalt att ha dem.
  • Ibland kan det vara bra att ändra inriktning. Om du inte känner dig nöjd med ditt nuvarande innehåll, eller om tittarna har börjat tappa intresset, kan det vara dags att prova något annat.

Nästa: läs igenom våra tips om hur du skapar innehåll