Maakohtaiset kustannukset

YouTube ei ole aikeissa ottaa käyttöön maakohtaisia kustannuksia vuonna 2023.

Joillakin alueilla YouTuben sisällönjakeluun liittyy esimerkiksi kolmannen osapuolen käyttöoikeuksien lisensointiin, lakisääteisiin maksuihin ja alustaveroihin liittyviä kuluja. Pyrimme takaamaan toimintojemme pitkän aikavälin kestävyyden, joten saatamme alkaa jakaa joitain maakohtaisia kustannuksia kaupallisten kumppaniemme kanssa.

Emme tällä hetkellä aio ottaa näitä kuluja käyttöön vuonna 2023. Kun alamme jakaa näitä kuluja, ilmoitamme sinulle kaikista maakohtaisista kuluista ja niiden laskentatavasta vähintään 45 päivää etukäteen. Koska kulut ovat maakohtaisia, ne vähennetään suhteellisesti kyseisessä maassa ansaitsemiesi tulojen perusteella.

Huom. Kolmansien osapuolten oikeuksien lisensointikulujen jakaminen maakohtaisten kustannusten kautta on erillinen musiikin oikeuksien selvityksestä oikeuksien selvityksen tarkistuksen mukaisesti. Emme koskaan kata lisensointikuluja vähentämällä sekä maakohtaisia kustannuksia että oikeuksien selvityksen tarkistusta samoista oikeuksista.

Näin se toimii

Maakohtaisten kustannusten soveltaminen riippuu maasta ja se koskee kaikkia kaupallistettuja alustoja. Seuraavassa on yksinkertainen kuvitteellinen esimerkki sisällöntuottajasta, joka lataa vain pitkiä videoita:

Kuvitteellinen esimerkki

Maassa X on otettu käyttöön alustavero, joka koskee kyseisessä maassa ansaittuja YouTuben mainostuloja.

• Kumppanin pitkistä videoista saamien mainostulojen perusteella maakohtaisten kustannusten arvioidaan olevan 1 $.
  • Tulonjaon jälkeen kumppanin maksama summa on 0,55 $ ja YouTuben osuus on 0,45 $.
  • Vähentämällä maakohtaiset kustannukset ennen tulonjaon laskemista YouTube ja kumppanit jakavat kulut sovellettavan tulonjaon mukaisesti.

Vaikka yllä oleva esimerkki kuvaa yhtä maata koskevia kustannuksia, kumppaneille voi koitua maakohtaisia kustannuksia useista maista, jos heidän sisältönsä tuottaa tuloja useammassa kuin yhdessä maassa, jossa nämä kustannukset ovat voimassa.

Ilmoitus YouTubelta

Kun YouTube alkaa jakaa kuluja, ilmoitamme sinulle kaikista maakohtaisista kuluista ja niiden laskentatavasta vähintään 45 päivää etukäteen. Myös maiden maakohtaisten kustannusten vähennykset ilmoitetaan kuukausittain.

Usein kysyttyä

Koskevatko maakohtaiset kustannukset musiikin tekijänoikeusmaksuja?

Eivät. Kolmansien osapuolten oikeuksien lisensointikulujen jakaminen maakohtaisten kustannusten kautta on erillinen musiikin oikeuksien selvityksestä oikeuksien selvityksen tarkistuksen mukaisesti. Emme koskaan kata lisensointikuluja vähentämällä sekä maakohtaisia kustannuksia että oikeuksien selvityksen tarkistusta samoista oikeuksista.

Musiikkia sisältävien videoiden kaupallistaminen määräytyy edelleen kyseiseen videomuotoon sovellettavien kaupallistamiskäytäntöjen mukaisesti. Lue lisää Creator Musicin käyttämisestä pitkien videoiden kanssa sekä musiikkia sisältävien lyhytvideoiden kaupallistamisesta.

Ovatko maakohtaiset kustannukset voimassa sijainnissani?

Eivät. Ne ovat voimassa tietyissä maissa, joissa YouTuben sisällön jakeluun kyseisessä maassa liittyy esimerkiksi kolmannen osapuolen käyttöoikeuksien lisensointi, lakisääteiset maksut ja alustaverot. Tämä tarkoittaa, että näitä kuluja sovelletaan vain tuloihin, jotka ansaitset maassa, jossa nämä kustannukset ovat voimassa.

Mistä tiedän, mitkä maakohtaiset kustannukset koskevat minua?

Emme tällä hetkellä aio ottaa maakohtaisia kustannuksia käyttöön vuonna 2023. Kun alamme jakaa näitä kuluja, ilmoitamme sinulle kaikista maakohtaisista kuluista ja niiden laskentatavasta vähintään 45 päivää etukäteen. Myös maiden maakohtaisten kustannusten vähennykset ilmoitetaan kuukausittain.