Landespecifikke omkostninger

YouTube har i øjeblikket ingen planer om at implementere landespecifikke omkostninger i 2023.

I nogle lande er YouTubes distribution af indhold underlagt omkostninger relateret til licenser til tredjepartsrettigheder, offentlige gebyrer og platformsrelaterede afgifter. For at sikre vores drift på langt sigt begynder vi muligvis at dele nogle af disse landespecifikke omkostninger med vores indtægtsgenererende partnere.

Vi har i øjeblikket ingen planer om at implementere disse omkostninger i 2023. Når vi begynder at dele omkostningerne, underretter vi dig mindst 45 dage i forvejen om eventuelle gældende omkostninger i de forskellige lande og om, hvordan vi beregner dem. Da omkostningerne er knyttet til bestemte lande, bliver de fratrukket i forhold til den indtægt, du tjener i de pågældende lande.

Bemærk! Delingen af licensomkostninger for tredjepartsrettigheder, som sker i forbindelse med landespecifikke omkostninger, er separat fra eventuelle beløb, der fratrækkes i forbindelse med justeringer vedrørende clearing af rettigheder. Vi fratrækker aldrig både landespecifikke omkostninger og justeringer vedrørende clearing af rettigheder for at dække licensomkostningerne for de samme rettigheder.

Sådan fungerer det

Anvendelsen af landespecifikke omkostninger afhænger af landet og gælder på alle indtægtsgenererende platforme. Her er et simpelt hypotetisk eksempel med en youtuber, der kun uploader videoer i langt format:

Hypotetisk eksempel

Land X har implementeret en platformsrelateret afgift, der gælder for annonceindtægter på YouTube i det pågældende land.

• Baseret på en partners indtjening på annoncer i langt format i Land X fastsættes de landespecifikke omkostninger til 1 USD.
  • Efter indtægtsdelingen betaler partneren 0,55 USD, og YouTube dækker 0,45 USD.
  • Ved at fratrække de landespecifikke omkostninger før beregningen af indtægtsandelen deler YouTube og YouTubes partnerne omkostningerne i henhold til den gældende indtægtsandel.

Eksemplet ovenfor er forsimplet og viser kun et enkelt beløb for landespecifikke omkostninger, men partnere kan opleve at have flere landespecifikke omkostninger, når de tjener indtægt på deres indhold i mere end ét land, hvor disse omkostninger er gældende.

Varsel fra YouTube

Når YouTube begynder at dele disse omkostninger, underretter vi dig mindst 45 dage i forvejen om eventuelle gældende omkostninger i de forskellige lande og om, hvordan vi beregner dem. Alle landespecifikke omkostninger, der bliver fratrukket, bliver rapporteret hver måned.

Ofte stillede spørgsmål

Er udgifter på musikophavsret underlagt landespecifikke omkostninger?

Nej. Delingen af licensomkostninger for tredjepartsrettigheder, som sker i forbindelse med landespecifikke omkostninger, er separat fra eventuelle beløb, der fratrækkes i forbindelse med justeringer vedrørende clearing af rettigheder. Vi fratrækker aldrig både landespecifikke omkostninger og justeringer vedrørende clearing af rettigheder for at dække licensomkostningerne for de samme rettigheder.

Indtægtsgenereringen på dine videoer er stadig underlagt de gældende politikker vedrørende indtægtsgenerering for det respektive videoformat. Få flere oplysninger om brug af Creator Music med videoer i langt format og indtægtsgenerering for Shorts-videoer med musik.

Bliver landespecifikke omkostninger fordelt på baggrund af min lokation?

Nej. De er forbundet med specifikke lande, hvor YouTubes distribution af indhold er underlagt omkostninger til f.eks. licensering af tredjepartsrettigheder, offentlige gebyrer og platformsrelaterede afgifter. Det betyder, at disse omkostninger kun gælder for indtægt, du tjener i et land, hvor omkostningerne er implementeret.

Hvordan kan jeg vide, hvilke landespecifikke omkostninger der gælder for mig?

Vi har i øjeblikket ingen planer om at implementere landespecifikke omkostninger i 2023. Når vi begynder at dele omkostningerne, underretter vi dig mindst 45 dage i forvejen om eventuelle gældende omkostninger i de forskellige lande og om, hvordan vi beregner dem. Alle landespecifikke omkostninger, der bliver fratrukket, bliver rapporteret hver måned.