Costos transferibles del país

Actualment, YouTube no té previst implementar els costos transferibles del país el 2023.

En alguns països d'arreu del món, la distribució de contingut de YouTube està subjecta a costos relacionats amb qüestions com ara les llicències de drets de tercers, les taxes reguladores i els impostos sobre la plataforma. Per garantir la sostenibilitat a llarg termini de les nostres operacions, és possible que comencem a compartir alguns d'aquests costos transferibles del país amb els nostres partners de monetització.

Actualment, no tenim previst implementar aquests costos el 2023. Quan comencem a compartir aquests costos, et notificarem els costos aplicables per país i com els calculem com a mínim amb 45 dies d'antelació. Com que aquests costos estan associats a països concrets, es deduiran proporcionalment segons els ingressos que obtinguis en aquest país.

Nota: el repartiment de costos de les llicències per als drets de tercers mitjançant els costos transferibles del país és independent de qualsevol deducció per a l'adquisició dels drets musicals d'acord amb els ajustos d'adquisició de drets. Mai no deduirem un cost transferible del país ni un ajust d'adquisició de drets per cobrir els costos de les llicències per als mateixos drets.

Com funciona

L'aplicació dels costos transferibles del país depèn del país i s'aplica en totes les superfícies de monetització. A continuació tens un simple exemple hipotètic centrat en un creador que només penja vídeos llargs:

Exemple hipotètic

El país X ha implementat un impost sobre les plataformes que s'aplica als ingressos per publicitat obtinguts a YouTube en aquest país.

• Segons els guanys obtinguts dels anuncis de format llarg al país X, es determina que el cost transferible del país és d'1 $.
  • Després d'aplicar la quota d'ingressos, el partner pagaria 0,55 $ i YouTube cobriria 0,45 $.
  • En deduir els costos transferibles del país abans de calcular la quota d'ingressos, YouTube i els partners comparteixen aquests costos en funció de la quota d'ingressos aplicable.

Tot i que l'exemple anterior mostra un sol cost transferible del país, pot ser que els partners rebin costos transferibles de diversos països quan s'obtinguin ingressos amb el seu contingut en més d'un país en què s'apliquin aquests costos.

Notificació de YouTube

Quan YouTube comenci a compartir aquests costos, t'informarem dels costos aplicables per país i com calculem els costos com a mínim 45 dies abans. Cada mes també es registraran les deduccions per als costos transferibles del país.

Preguntes més freqüents

Els costos dels drets d'autor musicals estan subjectes als costos transferibles del país?

No. El repartiment de costos de les llicències per als drets de tercers mitjançant els costos transferibles del país és independent de qualsevol deducció per a l'adquisició dels drets musicals d'acord amb els ajustos d'adquisició de drets. Mai no deduirem un cost transferible del país ni un ajust d'adquisició de drets per cobrir els costos de les llicències per als mateixos drets.

La monetització dels vídeos amb música continua estant subjecta a les polítiques de monetització aplicables del format de vídeo corresponent. Obtén més informació sobre com pots utilitzar Música per a creadors amb vídeos llargs i monetitzar curts amb música.

Els costos transferibles del país s'apliquen en funció de la meva ubicació?

No. Estan associats a països específics en què la distribució del contingut de YouTube està subjecta a costos relacionats amb qüestions com ara les llicències de drets de tercers, les taxes reguladores i els impostos sobre la plataforma. Això vol dir que aquests costos només s'aplicaran als ingressos que guanyis en un país en què s'hagi implementat el cost.

Com sabré quins costos transferibles del país se m'apliquen?

Actualment, no tenim previst implementar els costos transferibles del país el 2023. Quan comencem a compartir aquests costos, et notificarem els costos aplicables per país i com els calculem com a mínim amb 45 dies d'antelació. Cada mes també es registraran les deduccions per als costos transferibles del país.