Skapa YouTube Shorts-videor från dina videor

Ge dina videor i långt format nytt liv och dela dem med Shorts-tittare genom att skapa Shorts-videor från videor du redan har laddat upp.

Förvandla enkelt dina videor till Shorts 🩳

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Shorts-videor som du skapar från dina videor länkas tillbaka till din ursprungliga video, så att nya tittare kan upptäcka ditt innehåll.

Till skillnad från innehållsremixar är det bara du som kan göra om din långa video till en Shorts-video.

Skapa Shorts-videor från dina videor i långt format

Så här skapar du en Shorts-video från en offentlig video som du redan har laddat upp:

1. Öppna videons visningssida.
  2. Tryck på Remix följt av Gör om till en Shorts-video för att öppna Shorts-verktygen.
  3. Välj upp till 60 sekunder av videon följt av tryck på Nästa för att lägga till kreativa detaljer som text eller filter innan du laddar upp Shorts-videon.

Du kan inte använda musik eller andra ljud från ljudbiblioteket i Shorts-videor som du skapar från en video. Läs mer om hur du skapar YouTube Shorts-videor.

Vill du spela in mer video?

Om du väljer mindre än 60 sekunder av videon att göra om till en Shorts-video kan du spela in fler videosegment upp till 60 sekunder. Du kan till exempel välja 45 sekunder av en lång video som du laddat upp och sedan spela in 15 sekunders video med Shorts-kameran.

Tryck på Tillbaka när du har gjort ditt val för att öppna Shorts-kameran och börja spela in.

Läs mer om hur du skapar Shorts-videor med dina videor

Varför ser jag inte alternativet att göra om videon till en Shorts-video?

Du kan bara göra om offentliga videor i långt format som har laddats upp till Shorts. Privata och olistade videor, videor som är avsedda för barn och videor med upphovsrättsanspråk från tredje part kan inte användas med den här funktionen.

Om du inte ser alternativet att göra om en video till en Shorts-video måste du se till att den är aktiverad för sampling på YouTube. Så här tillåter du Shorts-sampling för videon:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln eller miniatyren för videon som du vill göra om till en Shorts-video.
  4. Scrolla följt av och klicka på VISA MER.
  5. Scrolla till Shorts-sampling följt av markera rutan bredvid Tillåt personer att sampla det här innehållet.
  6. Klicka på SPARA.