Använda funktioner för kapitel/sökning

Navigeringstips om att utforska YouTube-innehåll på din mobila enhet

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Med YouTubes kapitel- och sökfunktioner kan du snabbt och enkelt navigera i videon du tittar på. Sökning sker när du använder reglaget, den röda punkten i förloppsindikatorn, för att ändra plats i videon.

Titta på videor efter kapitel

Du kan navigera i videor genom att välja olika kapitel om en kreatör har lagt till dem i sin video. Kapitlen delar upp en video i olika avsnitt.

Så här öppnar du ett visst kapitel:

1. Klicka på videon för att öppna förloppsindikatorn.
  2. Flytta reglaget (röd punkt) till ett av de olika kapitlen. Kapitel markeras med en vertikal linje i förloppsindikatorn. Kapiteltiteln visas när du går från avsnitt till avsnitt.
  3. Klicka på Spela upp för att starta videon från det kapitlet.

Du kan också hitta kapitel genom att scrolla ned till slutet av videobeskrivningen.

Gå till de mest spelade delarna av en video

När du börjar söka visas ett diagram ovanför förloppsindikatorn. I diagrammet kan du se vilka delar av en video som tittarna oftast tittade på igen. Om diagrammet visar en topp har den delen av videon spelats upp ofta.

Diagrammet kanske inte visas ovanför förloppsindikatorn för en video om
  • kanalen har aktiva varningar
  • innehållet kan vara olämpligt
  • våra system bedömer att de inte är kvalificerade av andra skäl, till exempel om videon är för ny eller har för få visningar.

Exakt sökning

Med exakt sökning är det enkelt att gå till ett visst ögonblick i en video.

Use precise seeking to find a specific moment in a video ft. Lyanna Kea 📌 📺

Så här använder du exakt sökning:

1. Tryck på skärmen för att se förloppsindikatorn på skärmen.
  2. Svep uppåt från reglaget (den röda punkten).
  3. Under förloppsindikatorn ser du en rad med miniatyrer.

Välja var du vill söka:

1. När du ser raden med miniatyrer kan du svepa på dem eller på reglaget för att justera uppspelningspositionen.
  2. Om du vill börja spela upp från den valda platsen trycker du på uppspelningsknappen eller var som helst ovanför miniatyrerna.
  3. Avbryt genom att trycka på X.

Släppa för att avbryta en sökning

När du söker kan det hända att du vill avbryta åtgärden och återgå till där du slutade titta på videon. Så här avbryter du sökningen:

1. Flytta reglaget (den röda punkten) i förloppsindikatorn mot platsen där du slutade titta.
  2. Vänta tills du känner en vibration eller ser aviseringen Släpp för att avbryta.
  3. Lyft fingret för att gå tillbaka till den plats där du slutade i videon.
Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig i YouTube-appen på en surfplatta eller telefon.