Bruk funksjoner for kapitler og spoling

Navigeringstips: Slik utforsker du YouTube-innhold på mobilenheter

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Med YouTube-funksjonene for kapitler og spoling kan du raskt og enkelt navigere i videoen du ser på. Spoling er når du bruker glidebryteren (den røde prikken på fremdriftslinjen) til å gå til et annet sted i videoen.

Se på videoer etter kapittel

Du kan navigere i videoer ved å velge forskjellige kapitler, så fremt skaperen har valgt å bruke denne funksjonen. Kapitler brukes til å dele inn videoer i forskjellige seksjoner.

Slik går du til et bestemt kapittel:

1. Klikk på videoen for å åpne fremdriftslinjen.
  2. Flytt glidebryteren (rød prikk) til et av kapitlene. Hvert kapittel er merket med en loddrett strek på fremdriftslinjen. Kapitteltitlene vises når du går fra seksjon til seksjon.
  3. Klikk på Spill av for å starte videoen fra det aktuelle kapittelet.

Du finner også kapitler ved å rulle ned til bunnen av videobeskrivelsen.

Gå til de mest avspilte delene av en video

Når du begynner å spole, vises et diagram over fremdriftslinjen. I diagrammet kan du se hvilke deler av videoen folk oftest ser på nytt. Hvis diagrammet er høyt, er dette en del av videoen som ofte spilles av på nytt.

Hvis det ikke vises noe diagram over fremdriftslinjen for en video, kan det være fordi
  • kanalen har aktive advarsler
  • innholdet kan være upassende
  • videoen er for ny eller har for få avspillinger, eller systemet anser den som uegnet av andre årsaker

Presis spoling

Med presis spoling er det enkelt å gå til et bestemt øyeblikk i en video.

Use precise seeking to find a specific moment in a video ft. Lyanna Kea 📌 📺

Slik bruker du presis spoling:

1. Trykk på skjermen for å se fremdriftslinjen.
  2. Sveip opp fra glidebryteren (den røde prikken).
  3. Du ser en rad med miniatyrbilder under fremdriftslinjen.

Velg hvor du vil spole til:

1. Når du ser raden med miniatyrbilder, kan du sveipe dem eller avspillingsmarkøren til høyre eller venstre for å justere avspillingsposisjonen.
  2. For å starte avspillingen fra den valgte posisjonen trykker du på avspillingsknappen eller hvor som helst ovenfor miniatyrbildene.
  3. Trykk på X-knappen for å avbryte spolingen.

Slipp for å avbryte spolingen

Mens du spoler i en video, kan det hende du vil avbryte handlingen og gå tilbake til der du opprinnelig var. Slik avbryter du spoling:

1. Flytt glidebryteren (den røde prikken) på fremdriftslinjen mot stedet der du sluttet å se på.
  2. Vent til du kjenner en vibrering eller ser varselet «Slipp for å avbryte».
  3. Løft fingeren for å gå tilbake og fortsette der du slapp.
Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig i YouTube-appen på nettbrett og telefon.