Functies voor hoofdstukken en springen gebruiken

Navigatietips om YouTube-content te ontdekken op je mobiele apparaat

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Met de YouTube-functies voor hoofdstukken en springen kun je snel en eenvoudig door de video navigeren die je bekijkt. Springen houdt in dat je de rode stip in de voortgangsbalk gebruikt om naar een ander punt in de video te gaan.

Video's bekijken per hoofdstuk

Als een creator hoofdstukken aan de video heeft toegevoegd, kun je deze gebruiken om door de video te navigeren. De hoofdstukken delen een video op in verschillende gedeelten.

Zo ga je naar een specifiek hoofdstuk:

1. Klik op de video om de voortgangsbalk te openen.
  2. Sleep de rode stip naar een van de hoofdstukken. Hoofdstukken worden in de voortgangsbalk gemarkeerd met een verticale lijn. De titel van het hoofdstuk verschijnt als je van het ene naar het andere gedeelte springt.
  3. Klik op Afspelen  om de video vanaf dat hoofdstuk te starten.

Je vindt hoofdstukken ook onderaan de videobeschrijving.

Naar de videogedeelten gaan die het meest opnieuw zijn afgespeeld

Als je begint met springen, verschijnt er een diagram boven de voortgangsbalk. Hierin vind je welke delen van een video het meest opnieuw zijn bekeken. Als de lijn in het diagram hoog is, is dat deel van de video vaak opnieuw afgespeeld.

In deze gevallen wordt het diagram mogelijk niet boven de voortgangsbalk van een video getoond:
  • Het kanaal heeft actieve waarschuwingen.
  • De content is mogelijk ongepast.
  • De video komt om andere redenen volgens onze systemen niet in aanmerking, bijvoorbeeld als de video te nieuw is of te weinig weergaven heeft.

Nauwkeurig zoeken

Met nauwkeurig zoeken kun je makkelijk naar een specifiek moment in een video springen.

Use precise seeking to find a specific moment in a video ft. Lyanna Kea 📌 📺

Zo kun je nauwkeurig zoeken:

1. Tik op het scherm om de voortgangsbalk op het scherm weer te geven.
  2. Swipe omhoog vanaf de rode stip.
  3. Je ziet nu een rij met thumbnails onder de voortgangsbalk.

Bepaal vanaf waar je wilt afspelen:

1. Swipe in de rij met thumbnails of met de rode stip naar de afspeelpositie die je wilt.
  2. Tik op de afspeelknop of ergens boven de thumbnails om vanaf de geselecteerde positie af te spelen.
  3. Tik op de X om nauwkeurig zoeken te annuleren.

Loslaten om zoeken te annuleren

Tijdens het zoeken kun je deze actie eventueel annuleren en terugkeren naar het punt in de video waar je was gebleven. Zoeken annuleren:

1. Verplaats de rode stip in de voortgangsbalk naar het punt waar je was gebleven.
  2. Wacht tot je een trilling voelt of de melding Laat los om te annuleren krijgt.
  3. Til je vinger op om terug te gaan naar het punt in de video waar je was gebleven.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar in de YouTube-app op je tablet of telefoon.