Etsintätoiminto ja videon osat

Vinkkejä YouTube-sisällön käyttöön mobiililaitteella

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

YouTuben osa- ja etsintäominaisuuksien avulla voit nopeasti ja helposti siirtyä eri kohtiin katsomassasi videossa. Etsintä tarkoittaa sitä, kun siirryt videossa eri kohtaan liikuttamalla etenemispalkissa olevaa liukusäädintä (punaista pistettä).

Videon osien katsominen

Voit siirtyä suoraan videon eri osiin, jos sisällöntuottaja on lisännyt osia videoon. Osat puolestaan jakautuvat eri osioihin.

Näin siirryt tiettyyn osaan:

1. Avaa etenemispalkki napauttamalla videota.
  2. Siirrä liukusäädintä (punaista pistettä) johonkin toiseen osaan. Etenemispalkissa on pystyviivat osien rajoilla. Näet osien nimet, kun siirrät liukusäädintä niihin.
  3. Aloita video valitsemastasi osasta napauttamalla toistopainiketta

Löydät osat myös videon kuvauksen lopusta.

Siirtyminen videon katsotuimpiin osiin

Kun alat etsiä kohtaa videosta, etenemispalkin yläpuolelle avautuu kaavio. Siitä näet, mitä videon osia katsotaan useimmin uudelleen. Jos kaavio näyttää suurta lukemaa, kyseistä videon osaa on katsottu uudelleen usein.

Etenemispalkin yläpuolella ei välttämättä näy kaaviota, jos
  • kanavalla on voimassa olevia varoituksia
  • sisältö on mahdollisesti sopimatonta
  • video ei muutoin täytä vaatimuksia (se on esimerkiksi liian uusi tai katselukertoja on liian vähän).

Tarkka etsintä

Tarkan etsinnän avulla on helppo siirtyä tiettyyn videon kohtaan.

Use precise seeking to find a specific moment in a video ft. Lyanna Kea 📌 📺

Tarkan etsinnän käyttäminen:

1. Näet etenemispalkin napauttamalla näyttöä.
  2. Liu'uta ylös liukusäätimestä (punainen piste).
  3. Etenemispalkin alla näkyy rivi pikkukuvia.

Kohdan etsiminen:

1. Kun näet pikkukuvarivin, voit etsiä haluamasi kohdan pyyhkäisemällä pikkukuvia tai liukusäädintä.
  2. Aloita toisto valitusta kohdasta napauttamalla toistopainiketta tai mistä tahansa pikkukuvien yläpuolelta.
  3. Voit peruuttaa etsimisen napauttamalla X-painiketta.

Etsinnän peruminen

Voit halutessasi perua etsinnän, jolloin video jatkuu aiemmasta kohdasta. Näin perut etsinnän:

1. Siirrä etenemispalkin liukusäädintä (punaista pistettä) kohtaan, johon jäit.
  2. Odota, kunnes laite värisee tai näet ilmoituksen "Peru vapauttamalla liukusäädin".
  3. Nosta sormi näytöltä, jolloin video jatkuu kohdasta, johon jäit.
Huom. Ominaisuus on käytettävissä vain YouTube-mobiilisovelluksessa.