Gebruik hoofstuk- en soekkenmerke

Navigasiewenke om YouTube-inhoud op jou mobiele toestel te verken

Teken in op die YouTube Viewers-kanaal vir die jongste nuus, opdaterings en wenke.

Met YouTube se hoofstuk- en soekkenmerke kan jy vinnig en maklik navigeer deur die video wat jy besig is om te kyk. Die soekhandeling vind plaas wanneer jy die speelkol, die rooi kol in die vorderingsbalk, gebruik om jou plek in die video te verander.

Kyk video’s volgens hoofstuk

Jy kan in video’s navigeer deur verskillende hoofstukke te kies as die skepper dit by hul video gevoeg het. Hierdie hoofstukke verdeel ’n video in verskillende afdelings.

Om na ’n spesifieke hoofstuk toe te gaan:

1. Klik die video om die vorderingsbalk oop te maak.
  2. Beweeg die speelkol (rooi kol) na een van die ander hoofstukke. Hoofstukke word deur ’n vertikale lyn in die vorderingsbalk gemerk. Die hoofstuktitel sal verskyn terwyl jy van afdeling na afdeling beweeg.
  3. Klik speel  om die video van daardie hoofstuk af te begin.

Jy kan ook hoofstukke vind deur na die onderkant van die videobeskrywing te rollees.

Gaan na die dele van ’n video wat die meeste herspeel is

’n Grafiek verskyn bo die vorderingsbalk wanneer jy begin soek. Met die grafiek kan jy vind watter dele van ’n video die meeste gekyk word. As die grafiek hoog is, is daardie deel van die video gereeld herhaal.

Die grafiek sal dalk nie bo die vorderingsbalk vir ’n video wys nie as:
  • Die kanaal enige aktiewe waarskuwings het.
  • Die inhoud moontlik onvanpas is.
  • Ons stelsels weens ander redes meen dat die video nie kwalifiseer nie, soos as die video te nuut is of te min kyke het.

Presiese soekfunksie

Presiese soekfunksie maak dit maklik om na ’n spesifieke oomblik in ’n video toe te gaan.

Use precise seeking to find a specific moment in a video ft. Lyanna Kea 📌 📺

Om presiese soekfunksie te gebruik:

1. Tik op die skerm om te sien dat die vorderingsbalk op die skerm verskyn.
  2. Gly op van die speelkol (die rooi kol.)
  3. Jy sal ’n ry miniprente onder die vorderingsbalk sien.

Kies waar om te soek:

1. Sodra jy die ry miniprente sien, kan jy daarop of op die speelkol swiep om terugspeelposisie aan te pas.
  2. Om vanaf die geselekteerde ligging te begin speel, tik op die speelknoppie of enige plek bo die miniprente.
  3. Tik op die X-knoppie om die soektog te kanselleer.

Los om ’n soekhandeling te kanselleer

Terwyl jy soek, kan jy dalk besluit dat jy hierdie handeling wil kanselleer en wil terugkeer na waar jy opgehou het om die video te kyk. Om die soekhandeling te kanselleer:

1. Skuif die speelkol (die rooi kol) in die vorderingsbalk na waar jy opgehou kyk het.
  2. Wag totdat jy ’n vibrasie voel of die “Los om te kanselleer”-kennisgewing sien.
  3. Lig jou vinger om terug te gaan na waar jy opgehou het om die video te kyk.
Let wel: Hierdie kenmerk is net vir die YouTube-app op jou tablet of foon beskikbaar.