Reacties beantwoorden met je YouTube Shorts

Je kunt reacties op je kanaal beantwoorden met Shorts.

Net als bij tekstreacties staat het Shorts-antwoord onder de oorspronkelijke reactie en krijgt de reageerder een melding ervan.

Reacties beantwoorden met een Short 📲🩳

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Reacties beantwoorden met Shorts

Je kunt Shorts gebruiken om reacties te beantwoorden in het reactiegedeelte of door een reactie toe te voegen vanuit de Shorts-camera.

Zo antwoord je met een Short in het reactiegedeelte:

1. Ga naar de weergavepagina van je Short of een andere video.
  2. Zoek een reactie die je wilt beantwoorden en dan tik op Beantwoorden
  3. Tik op Maken om de Shorts-functie te openen waarmee je de geselecteerde reactie in een reactiesticker zet.

Zo maak je een Short met een reactiesticker:

1. Log in bij de YouTube-app .
  2. Tik op Maken  en selecteer Short maken.
  3. Tik in het rechtermenu op Meer  > Reacties.
  4. Kies de reactiesticker die je wilt beantwoorden.
    • Tip: Als je wilt weten bij welke video de reactie hoort, tik je op Meer '' > Videogegevens bekijken.
  5. Neem daarna je video op.

Met deze functie verander je de positie van de reactiesticker door te slepen en pas je de grootte aan door te knijpen. Je kunt ook een van onze andere creatieve functies gebruiken. Meer informatie over hoe je YouTube Shorts maakt