Shorts-näytteen julkaiseminen

Nämä ominaisuudet ovat saatavilla vain levy-yhtiöille ja jakelijakumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria ja YouTuben DDEX-syötettä, jonka versio on Electronic Release Notification (ERN) ‐standardin versio 3.6 tai uudempi.

Jos edustat levy-yhtiötä tai jakelijakumppania, voit edistää musiikin löytämistä Shorts-videoissa tarjoamalla siitä DDEX:n avulla näytteen ennen täyspitkän kappaleen julkaisua. Kun näytteen tiedot ilmoitetaan DDEX-syötteessä, Shorts-musiikkikirjastoon luodaan Art Track ‑näytevideo, joka on saatavilla syötteessä ilmoittamastasi päivästä ja kellonajasta lähtien.

Huom. Art Track ‑näytteet eivät näy YouTube Musicissa, virallisilla artistikanavilla eivätkä artistiprofiileissa. Käyttäjät voivat löytää Art Track ‐näytteitä YouTuben hakutuloksista 48 tunnin sisällä täyspitkän kappaleen julkaisusta.

Näytteen yhteydessä oleva täyspitkä Art Track ‐video julkaistaan syötteessä määrittämänäsi päivänä ja kellonaikana. Art Track ‐näytevideoon ja täyspitkään Art Track ‐videoon upotetaan sama äänitallenne.

Kun täyspitkä kappale julkaistaan, päivitämme automaattisesti kaikki näytettä käyttävät Shorts-videot siten, että ne ohjaavat täyspitkään kappaleeseen. Päivitämme myös näytteen pohjalta luodun Shorts-videon pivot-sivun.

Näin voit luoda näytteen ja asettaa sen saataville Shorts-videoissa:

1. Päivitä Art Track ‑syöte, jotta voit ilmoittaa näytteen tiedot.
  2. Päivitä Content ID ‐syöte TAI muokkaa äänitallenteen osumakäytäntöä.

1. Päivitä Art Track ‐syöte

Alkamis- ja päättymisajan määrittäminen

Alla on esimerkki XML-koodinpätkistä, joiden avulla voit luoda näytteen alku- ja loppukohdan tai alkamisajan ja keston perusteella.

Esimerkki XML-koodinpätkistä

Seuraavan XML-koodinpätkän avulla voit luoda näytteen tietystä täyspitkän audiotiedoston segmentistä käyttämällä alku- ja loppukohtaa. Näytteen luominen edellyttää täyspitkän audiotiedoston toimittamista.

<TechnicalSoundRecordingDetails>

<TechnicalResourceDetailsReference>T1</TechnicalResourceDetailsReference>

<!-- IsPreview is set to false to signal the full audio file is sent we should create preview using start and end point->

<IsPreview>false</IsPreview>

<PreviewDetails>

<StartPoint>30</StartPoint>

<EndPoint>60</EndPoint>

<ExpressionType>Instructive</ExpressionType>

</PreviewDetails>

<File>

<FileName>full-length-track.mp3</FileName>

<FilePath>resources/</FilePath>

</File>

</TechnicalSoundRecordingDetails>

Voit myös määrittää segmentin käyttämällä alkamisaikaa ja kestoa ISO 8601 ‐muodossa.

Seuraava XML-koodinpätkä määrittää, että näyte luodaan 30 sekuntia täyspitkän kappaleen alusta ja näytteen keston on oltava 45 sekuntia:

<PreviewDetails>

<StartPoint>30</StartPoint>

<Duration>PT0H0M45S</Duration>

<ExpressionType>Instructive</ExpressionType>

</PreviewDetails>

Julkaisupäivän määrittäminen

Alla on esimerkki XML-koodinpätkästä, jolla voit määrittää, milloin näyte tulee saataville.

Esimerkki XML-koodinpätkästä

Kumppanit voivat <ClipPreviewStartDate>- tai <ClipPreviewStartDateTime>-arvolla valita, milloin näyte tulee saataville Shorts-synkronoinnissa. Näytteen saatavuus päättyy yhtä aikaa täyspitkän kappaleen kanssa.

Huomioitavaa:
  • Käytämme vain alkamispäiviä, jotka on määritetty arvolla <ClipPreviewStartDate> tai <ClipPreviewStartDateTime>. Muita alkamispäiviä (esim. <ReleaseDisplayStartDate>, <TrackListingPreviewStartDate>, <CoverArtPreviewStartDate>) tarvitaan mallin validointiin, ja ne ohitetaan.
  • <PreviewDetails> ohitetaan, jos viestissä ei ole <ClipPreviewStartDate>- tai <ClipPreviewStartDateTime>-arvoa.
  • Kaikkien alkamispäivien on oltava samaa tyyppiä (joko "Date" tai "DateTime").
  • Tuotteen tuleviin päivitysviesteihin (esim. metadatan päivitykset) on sisällytettävä <ClippreviewStartDate>- tai <ClippreviewStartDateTime>-arvo ennen tuotteen julkaisua. Ilman sitä näyteklippi ei välttämättä ole saatavilla Shorts-videoissa.
  • Varmista, että <ClipPreviewStartDate>-arvon (tai <ClipPreviewStartDateTime>-arvon) päivämäärä on ennen <StartDate>-arvon (tai <StartDateTime>-arvon) päivämäärää, jotta näyte näkyy Shorts-kirjastossa.

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>SubscriptionModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>NonInteractiveStream</UseType>

<UseType>OnDemandStream</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>Worldwide</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDate>2021-12-10</StartDate>

</ValidityPeriod>

<ReleaseDisplayStartDate>2021-01-01</ReleaseDisplayStartDate>

<TrackListingPreviewStartDate>2021-01-01</TrackListingPreviewStartDate>

<CoverArtPreviewStartDate>2021-01-01</CoverArtPreviewStartDate>

<ClipPreviewStartDate>2021-01-01</ClipPreviewStartDate>

</DealTerms>

</Deal>

<EffectiveDate>2022-01-01</EffectiveDate>

</ReleaseDeal>

2. Päivitä Content ID ‐syöte tai muokkaa äänitallenteen osumakäytäntöä

Suosittelemme, että kumppanit päivittävät Content ID ‐syötteensä, mutta he voivat myös päivittää äänitallenteen osumakäytännön käyttämään yllä luotua Shorts-näytekäytäntöä. Huomaa, että osumakäytäntö tulee voimaan, kun täyspitkä kappale julkaistaan (jos et määritä ajoitettua käytäntöä).

Content ID ‐syötteen päivittäminen

Alla on esimerkki XML-koodinpätkästä, joka ilmoittaa Shorts-näytteisiin sovellettavan osumakäytännön täyspitkän kappaleen osumakäytännön lisäksi.

Esimerkki XML-koodinpätkästä

<DealList>

<ReleaseDeal>

<DealReleaseReference>R1</DealReleaseReference>

<!-- Monetize Previews, block otherwise before release date -->
      <Deal>

<DealReference>YT_MATCH_POLICY:Block except Shorts Previews</DealReference>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<!-- Add custom territory restriction to saved policy -->

<TerritoryCode>US</TerritoryCode>

<!-- Add custom schedule to saved policy -->

<ValidityPeriod>

<EndDateTime>2018-07-23T16:59:38+00:00</EndDateTime>

</ValidityPeriod>

</DealTerms>

</Deal>

<!-- UNCHANGED: Monetize after release date -->
      <Deal>

<DealTerms>

<CommercialModelType>RightsClaimModel</CommercialModelType>

<Usage>

<UseType>UserMakeAvailableUserProvided</UseType>

</Usage>

<TerritoryCode>US</TerritoryCode>

<ValidityPeriod>

<StartDateTime>2018-07-23T16:59:38+00:00</StartDateTime>

</ValidityPeriod>

<RightsClaimPolicy>

<RightsClaimPolicyType>Monetize</RightsClaimPolicyType>

</RightsClaimPolicy>

</DealTerms>

</Deal>

</ReleaseDeal>

</DealList>

Äänitallenteen osumakäytännön muokkaaminen

Jos haluat käyttää Shorts-esikatseluita, sinun on luotava Shorts-esikatselukäytäntö ja lisättävä se asianmukaisiin äänitallenne-sisältökohteisiin.
  1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Käytännöt .
  3. Valitse LISÄÄ UUSI KÄYTÄNTÖ ja sitten Lisää YouTube Shorts ‐esikatselukäytäntö.
  4. Täytä kentät Käytännön nimi ja Käytännön kuvaus.
    • Alla olevasta esimerkistä näet, miten Shorts-esikatselukäytäntö kannattaa määrittää.
  5. Lisää haluamasi pituus sekunneissa Viittauksen vastaavuus ‐kohtaan.
    • Shorts-videon enimmäispituus on 60 sekuntia.
    • Jotta täyspitkä kappale on saatavilla Shorts-videoissa julkaisupäivänä, osumakäytännöllä on oltava Viittauksen vastaavuus ‐ehto, jolla sallitaan enintään 16 sekunnin osuus viitetiedostosta Shorts-videoissa. Toisin sanoen viitteen vastaavuuden arvoksi tulee asettaa yli 16 sekuntia.
  6. Klikkaa TALLENNA.
Huomioitavaa:
  • Suosittelemme lisäämään Viittauksen vastaavuus ‐ehdon, jos haluat sallia lataukset, joissa esikatselu on luotu Shorts-työkalujen ulkopuolella. Jos esimerkiksi tarjoat näytteen myös muilla alustoilla ja haluat sallia sen julkaisemisen myös YouTubeen, lisäämällä tämän ehdon sallit näytteen käyttämisen korkeintaan ehdossa määritetyn mittaisena. Muussa tapauksessa tällainen käyttö voidaan estää.
  • Käyttäjien lisäämän musiikin määrä saattaa olla rajoitettu. Jos haluat tarkistaa, mikä määrä musiikkia on sallittu YouTuben kanssa tekemässäsi sopimuksessa, tutustu Shorts-muutokseen tai ota yhteyttä YouTuben tukeen.

Esimerkki Shorts-esikatselukäytännöstä

Esimerkkitilanne

Haluan tarjota käyttäjille 30 sekunnin näytteen myöhempänä ajankohtana julkaistavasta kappaleesta Shorts-videona.

Käytännön määrittäminen:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Käytännöt .
  3. Valitse LISÄÄ UUSI KÄYTÄNTÖ ja sitten Lisää YouTube Shorts ‐esikatselukäytäntö.
  4. Täytä kentät Käytännön nimi ja Käytännön kuvaus.
    • Esimerkki käytännön nimestä: "Shorts-esikatselu – 30 sekuntia".
    • Esimerkki käytännön kuvauksesta: "Salli enintään 30 sekunnin Shorts-näytteet".
  5. Lisää Viittauksen vastaavuus ‐kohtaan "00:30".
  6. Klikkaa TALLENNA.
  7. Valitse vasemmasta valikosta Sisältökohteet .
  8. Etsi äänitallenne ja avaa sen Elementin tiedot -sivu klikkaamalla sisältökohteen nimeä.
  9. Valitse vasemmasta valikosta Omistajuus ja käytäntö .
  10. Avaa Osumakäytäntö-välilehti ja sitten MUOKKAA SISÄLTÖKOHTEEN OSUMAKÄYTÄNTÖÄ.
  11. Hae vaiheissa 1–6 luotua Shorts-esikatselukäytäntöä ja valitse käytäntö listasta.
  12. Klikkaa LISÄÄ OMA KÄYTÄNTÖ.
  13. Klikkaa LISÄÄ AJOITETTU KÄYTÄNTÖ ja valitse haluamasi osumakäytäntö.
  14. Lisää täyspitkän kappaleen julkaisupäivä.
  15. Klikkaa LISÄÄ EHTO ja sitten Katsojan sijainti.
    • Jos et lisää Katsojan sijainti ‑ehtoa, ajoitettua käytäntöä ei ehkä sovelleta oikein. Jos esimerkiksi haluat kaupallistaa kaikilla alueilla sellaiset käyttäjien videot, joissa käytetään täyspitkää kappaletta, aseta Katsojan sijainti ‐ehdoksi "Maailmanlaajuinen" ja osumakäytännöksi "Kaupallista".
  16. Tallenna käytäntö klikkaamalla TALLENNA.
  17. Ota sisällön päivitetty osumakäytäntö käyttöön sisältökohteelle klikkaamalla KÄYTÄ.

Kun olet suorittanut vaiheen 6, voit ajoittaa käytännön myös DDEX:n avulla seuraamalla näitä ohjeita.

Hyvä muistaa

Jos käytäntöön on lisätty Viittauksen vastaavuus ‐ehto ja käyttäjät voivat käyttää osia kappaleesta muilta alustoilta, käytäntö saattaa sallia lataukset, joissa käytetään näitä kappaleen osia muilta alustoilta. Esimerkiksi seuraava tilanne voi toteutua, jos käytetään yllä olevaa esimerkkikäytäntöä:

• Levy-yhtiö toimittaa 30 sekuntia kappaleen kertosäkeestä Shorts-esikatseluna YouTubeen. Näyte saman kappaleen säkeistöstä on kuitenkin saatavilla muualla.
  • Käyttäjä lataa Shorts-videoiden luontityökalujen ulkopuolella luodun videon, jossa käytetään kappaleen säkeistöä.
  • Video voi olla katsottavissa, jos kappaleen käyttö ei ylitä 30 sekuntia.

Jos haluat rajoittaa muilta alustoilta peräisin olevien kappaleiden käyttöä, voit poistaa Viittauksen vastaavuus ‐ehdon luodessasi Shorts-esikatselukäytännön.

Vinkki: Näet Shorts-näytteiden tulokset YouTuben Tilastoista tai (soveltuvissa tapauksissa) YouTube Music Analytics APIn avulla. Voit käyttää Art Track ‑näytteen videotunnusta ja/tai ISRC:tä. Löydät mittarit myös sisältökohderaportista.

Usein kysyttyä Shorts-näytteistä

Voinko toimittaa kappaleelle useita Shorts-näytteitä?

Tällä hetkellä samasta kappaleesta ei voi toimittaa useita Shorts-näytteitä.

Onko Shorts-näytteille mitään julkaisuvaatimuksia?

Kuten täyspitkien julkaisujen kohdalla, sinun on varmistettava yhdessä kappaleen julkaisijoiden kanssa, että nämä upottavat sävellyksen omistajuutensa kappaleen äänitallenteeseen. Lue lisää upotetun suhteen poistamisesta tai lisäämisestä.

Miten artistit voivat luoda näytteitä sisältäviä Shorts-videoita?

Artistit voivat hakea näytteitä Shorts-musiikkikirjastosta ja käyttää niitä, kun ne on julkaistu. Vaihtoehtoisesti kumppanit voivat lähettää artistille näytteen toimituksen jälkeen luodun Art Track ‑videon linkin.

Kun artisti katsoo videota mobiililaitteella näytteen julkaisun jälkeen, hänelle näkyy Luo-vaihtoehto. Sen avulla artisti voi luoda Shorts-videon, jossa hän voi käyttää audiota.

Miten viittauksen vastaavuuden kesto kannattaa asettaa, jotta Shorts-näytteet sallitaan?

Jos haluat, että täyspitkä kappale on remiksattavissa julkaisupäivänä, osumakäytännössä on oltava viittauksen vastaavuus, joka ei estä enintään 16 sekunnin käyttöä. Toisin sanoen viittauksen vastaavuuden arvoksi tulee asettaa yli 16 sekuntia.

Onko Shorts-esikatselulla suositeltua pituutta?

Virallisia suosituksia ei tällä hetkellä ole, mutta kannattaa pitää mielessä seuraavat asiat:

• Shorts-videon enimmäispituus on 60 sekuntia.
  • Mieti, miten näytteellä voi lisätä kiinnostusta täyspitkää kappaletta kohtaan.

Miten voin tarkistaa julkaisupäivän Shorts-esikatselun julkaisemisen jälkeen?

Kun olet toimittanut näytteen ja/tai täyspitkän Art Track ‐videon, voit tarkistaa ilmoittamasi julkaisupäivämäärät Studio Content Managerista:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältökohteet .
  3. Klikkaa Art Track ‐videot ‐välilehteä.
  4. Etsi Art Track ‐video, josta olet kiinnostunut.
    • Löydät sen helpommin klikkaamalla suodatinpalkkia ja sitten ISRC tai Videotunnus.
  5. Klikkaa videon nimeä.
  6. Valitse vasemmasta valikosta Saatavuus .

Voiko Shorts-näytteitä toimittaa .CSV-tiedostona?

Ei. Tällä hetkellä Shorts-näytteitä voi toimittaa vain käyttämällä DDEX:ää.