Ladda upp YouTube Shorts-videor

Med YouTube Shorts kan alla förvandla en idé till en chans att nå nya tittare var som helst i världen. YouTubes Shorts-verktyg gör det möjligt att ladda upp en vertikal video i kortformat som en Shorts-video.

YouTube Shorts

Ladda upp Shorts-videor

YouTube-appen

Så här laddar du upp en Shorts-video från enheten:

1. Tryck på Skapa följt avLadda upp en video.
  2. Välj en video med kvadratiska eller vertikala bildproportioner:
    • Videor på upp till 60 sekunder visar en trimningsredigerare. Dra i reglagets sidor för att justera videons start- och sluttider. Ingenting som är utanför rutan visas i Shorts-videon.
    • För videor som är längre än 60 sekunder kan du trycka på Gör om till en Shorts-video och korta ned videon till 60 sekunder eller kortare.
  3. Tryck på NÄSTA för att öppna redigeringsskärmen där du kan lägga till text, musik eller annat ljud i Shorts-videon.
    Obs! Ljud från vårt bibliotek är begränsade till 15-sekundersklipp.
  4. Tryck på NÄSTA om du vill lägga till information i videon, till exempel en titel (högst 100 tecken) och integritetsinställningar.
    Obs! För kreatörer mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för videor som standard privat. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för videor offentlig som standard. Alla kan ändra den här inställningen och göra sin video offentlig, privat eller olistad.
  5. Tryck på Välj målgrupp följt av Ja, den är avsedd för barn eller Nej, den är inte avsedd för barn för att ange din målgrupp. Läs mer om avsett för barn.
  6. Tryck på LADDA UPP när du vill publicera din Shorts-video.

YouTube Studio-appen

1. Öppna YouTube Studio-appen .
  2. Tryck på  följt avLadda upp en video längst upp.
  3. Välj filen du vill ladda upp.
  4. Lägg till information om videon, till exempel en titel (högst 100 tecken), integritetsinställningar och målgrupp. Läs mer om avsett för barn.
  5. Tryck på LADDA UPP SHORTS-VIDEO när du vill publicera din Shorts-video.

Vill du ha tips innan du laddar upp din första Shorts-video? Se Tips för uppladdning av Shorts-videor.

Om du laddar upp en Shorts-video som du skapade någon annanstans ser du till att allt upphovsrättsskyddat material som du använt har godkänts för användning på YouTube. Om du använder upphovsrättsskyddat material kan du få ett Content ID-anspråk. Om en upphovsrättsinnehavare eller en artists skivbolag eller distributör skickar in ett giltigt och fullständigt meddelande om borttagning av upphovsrättsskäl gällande din Shorts-video kan videon tas bort och du kan få en upphovsrättsvarning.