Ladda upp YouTube Shorts-videor

Med YouTube Shorts kan alla förvandla en idé till en chans att nå nya tittare var som helst i världen. YouTubes Shorts-verktyg gör det möjligt att ladda upp en vertikal video i kortformat som en Shorts-video.

YouTube Shorts

Ladda upp Shorts-videor

Så här laddar du upp en Shorts-video från en dator:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på SKAPA följt av Ladda upp videor högst uppe till höger.
  3. Välj en Shorts-videofil:
  4. (Valfritt) Ta med #Shorts i titeln eller beskrivningen så att vårt system kan rekommendera dina Shorts-videor på YouTube.

Du kan välja upp till 15 Shorts-videor åt gången, men se till att klicka på REDIGERA UTKAST för att slutföra videoinformationen innan du publicerar. Läs mer om videoinställningar.

Vill du ha tips innan du laddar upp din första Shorts-video? Se Tips för uppladdning av Shorts-videor.

Obs! För kreatörer mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för videor som standard privat. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för videor offentlig som standard. Alla kan ändra den här inställningen och göra sin video offentlig, privat eller olistad.

Om du laddar upp en Shorts-video som du skapade någon annanstans ser du till att allt upphovsrättsskyddat material som du använt har godkänts för användning på YouTube. Om du använder upphovsrättsskyddat material kan du få ett Content ID-anspråk. Om en upphovsrättsinnehavare eller en artists skivbolag eller distributör skickar in ett giltigt och fullständigt meddelande om borttagning av upphovsrättsskäl gällande din Shorts-video kan videon tas bort och du kan få en upphovsrättsvarning.