Upload YouTube Shorts-videoer

YouTube Shorts forvandler idéer til en mulighed for at nå ud til nye målgrupper i hele verden. Du kan bruge YouTubes værktøjer til oprettelse af Shorts-videoer til at uploade en kort video i lodret format som en Shorts-video.

YouTube Shorts

Upload Shorts-videoer

YouTube-appen

Sådan uploader du en Shorts-video fra din enhed:

1. Tryk på Opret og så Upload en video.
  2. Vælg en video i et kvadratisk eller lodret billedformat:
    • Der vises et redigeringsværktøj for videoer på op til 60 sekunder. Træk i bjælkens sider for at ændre videoens start- og sluttid. Indhold, der ikke er inden for boksen, bliver ikke vist i Shorts-videoen.
    • Hvis din video er længere end 60 sekunder, skal du trykke på Rediger til en Shorts-video for at forkorte din video til 60 sekunder eller mindre.
  3. Tryk på NÆSTE for at gå til redigeringsskærmen, hvor du kan føje tekst, filtre, musik eller anden lyd til din Shorts-video.
    Bemærk! Lyd, der vælges fra vores samling, er begrænset til klip på 15 sekunder.
  4. Tryk på NÆSTE for at føje oplysninger til din video, f.eks. en titel (maks. 100 tegn), og angive privatlivsindstillinger.
    Bemærk! Adgangsindstillingen for videoer fra youtubere mellem 13 og 17 år er som standard privat. Hvis du er 18 år eller derover, er din adgangsindstilling for videoer angivet til offentlig som standard. Alle kan ændre denne indstilling for at gøre deres video offentlig, privat eller skjult.
  5. Tryk på Vælg målgruppe og så “Ja, den er lavet til børn" eller "Nej, den er ikke lavet til børn" for at vælge din målgruppe. Få flere oplysninger om indhold, der er lavet til børn.
  6. Tryk på UPLOAD for at udgive din Shorts-video.

YouTube Studio-appen

1. Åbn YouTube Studio-appen .
  2. Øverst på skærmen skal du trykke på Opret og såUpload en video.
  3. Vælg den fil, du vil uploade.
  4. Føj oplysninger til din video, f.eks. en titel (maks. 100 tegn), privatlivsindstillinger og din målgruppe. Få flere oplysninger om indhold, der er lavet til børn.
  5. Tryk på UPLOAD SHORTS-VIDEO for at udgive din Shorts-video.

Kunne du godt bruge lidt gode råd, inden du uploader din første Shorts-video? Se tips til upload af Shorts-videoer.

Hvis du uploader en Shorts-video, du har optaget på anden vis, skal du sikre dig, at ophavsretsligt beskyttet materiale, du har brugt, er godkendt til, at du må bruge det på YouTube. Hvis du bruger ophavsretsligt beskyttet materiale, kan du ende med et Content ID-krav. Hvis en ophavsretsindehaver, en kunstners pladeselskab eller en distributør sender os en gyldig og fuldstændig notifikation om fjernelse på grund af ophavsret vedrørende din Shorts-video, kan den blive fjernet, og du kan få et strafklip for at krænke ophavsretten.