Granska tillgångar för kvalificering för intäktsdelning

Creator Music är nu tillgängligt för kreatörer i USA som deltar i YouTubes partnerprogram (YPP). Vi planerar att expandera till YPP-kreatörer utanför USA.

Om du erbjuder musik för licensiering på Creator Music kan vissa av dina tillgångar även vara kvalificerade för intäktsdelning med kreatörer som skaffar licenser för spår i Creator Music.

Obs! Endast ljudinspelningstillgångar är kvalificerade för intäktsdelning.

Ta reda på vilka tillgångar som kan dela intäkter

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet följt av Status på intäktsdelning.
  4. Välj ett eller flera filter:
    • Intäktsdelning i alla territorier: Tillgången kan dela intäkter i alla territorier.
    • Intäktsdelning i vissa territorier: Tillgången kan dela intäkter i vissa territorier.
    • Inte kvalificerad för intäktsdelning i något territorium: Tillgången kan inte dela intäkter. Läs mer nedan.
      • Obs! Tillgångar kan ändå vara kvalificerade för vanliga anspråk om intäktsgenerering.
  5. Klicka på ANVÄND.
  6. Klicka på filterfältet följt av Typ av intäktsdelning.
  7. Välj ett eller flera filter:
    • Intäktsdelning: Tillgången skapar för närvarande anspråk som delar intäkter.
    • Intäktsdelning med begränsningar: Tillgången skapar för närvarande anspråk som delar intäkter med användningsbegränsningar (kreatörer kan använda högst 30 sekunder innehåll i videor som är minst 3 minuter långa).
  8. Klicka på ANVÄND.
Kom ihåg! Om en tillgång som är kvalificerad för intäktsdelning har en tilldelad licensstrategi är den tillgänglig för begränsad användning. Om tillgången inte har tilldelats någon licensstrategi är den tillgänglig för obegränsad användning.
Status på intäktsdelning efter territorium

Så här visar du intäktsdelningsstatus för en tillgång per territorium:

1. Klicka på en tillgång på sidan Tillgångar .
  2. Välj Intäktsgenerering i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Intäktsdelning.
    • Obs! Du kan se en översikt över intäktsdelningsstatusen på fliken Översikt.
Ikoner för intäktsdelning
Du kan också se vilka tillgångar som är kvalificerade för intäktsdelning med hjälp av ikonerna i kolumnen Intäktsdelning på sidan Tillgångar :
Intäktsdelning är aktiverat.
Intäktsdelning är aktiverat i vissa territorier.
Intäktsdelning är aktiverat med begränsningar.
Intäktsdelning är aktiverat med begränsningar i vissa territorier.
Tillgången är inte kvalificerad för intäktsdelning. Läs mer nedan.

Exportera data om kvalificering för intäktsdelning

1. Följ anvisningarna ovan för att visa den data du vill exportera.
  2. Markera rutan bredvid de tillgångar som du vill exportera information om:
    • Om du vill markera alla tillgångar på en sida markerar du rutan Markera alla högst upp.
    • Om du vill markera alla tillgångar på alla sidor markerar du rutan Markera alla högst upp och sedan följt av Markera alla som matchar.
    • Obs! Du kan exportera högst två miljoner tillgångar åt gången.
  3. Klicka på Exportera i bannern högst upp följt av Kommaavgränsade värden (.csv). CSV-filen börjar bearbetas.
    • Obs! Du kan lämna sidan eller utföra massåtgärder medan filen bearbetas.
  4. När filen är klar klickar du på LADDA NED.

Förstå varför en tillgång inte kan dela intäkter

På sidan Tillgångar kan du se i kolumnen Intäktsdelning om en tillgång kan dela intäkter. Håll muspekaren över Inte kvalificerad för att ta reda på varför intäkter inte kan delas för en tillgång:

Motstridig äganderätt för ljudinspelning

Ljudinspelningstillgången har en äganderättskonflikt.

Inkompatibel tillgångspolicy för inbäddad komposition

En utgivare har en blockerings- eller spårningspolicy för användning som är kortare än 30 sekunder. För att vara kvalificerad för intäktsdelning måste tillgångens policy tillåta intäktsgenerering när innehållet som används är kortare än 30 sekunder.

Policy om inkompatibel ljudinspelning

Ljudinspelningstillgångens matchningspolicy innehåller en blockerings- eller spårningspolicy för användning som är kortare än 30 sekunder. För att vara kvalificerad för intäktsdelning måste tillgångens matchningspolicy tillåta intäktsgenerering när innehållet som används är kortare än 30 sekunder.

Tips!  På sidan Tillgångar kan du klicka på en tillgång och välja fliken Intäktsgenerering för mer information om tillgångens kvalificering för intäktsdelning.

Vanliga frågor om kvalificering för intäktsdelning

Vad händer om en video som är kvalificerad för intäktsdelning får ett manuellt anspråk?
Om automatiska anspråk försenas eller saknas kan anmälaren välja att göra ett manuellt anspråk på en video. Om den tillhörande tillgången är kvalificerad för intäktsdelning delar videon med anspråket intäkterna, oavsett om anspråket gjordes manuellt eller automatiskt.
Vad händer om det finns en blockeringspolicy på tillgångar som är kvalificerade för intäktsdelning?
Policyn som tillämpas på en video när den laddas upp åsidosätter alltid kvalificering för intäktsdelning. Om användningen av intäktsdelning för ett spår till exempel är obegränsad, och du har en policy för ”intäktsgenerering upp till 60 sekunder, annars blockera”, blockeras videon och intäkterna delas inte om kreatören använder mer än 60 sekunder av spåret.
Vad händer med videor med anspråk som delar intäkter om kvalificeringen för intäktsdelning ändras för en tillgång?

Användningsvillkor tillämpas på en video när den laddas upp. Om kvalificeringen för intäktsdelning senare ändras från obegränsad till begränsad användning ändras inte anspråk på videor som har laddats upp med obegränsad användning. Om du inaktiverar en licensstrategi manuellt påverkas inte de videor som delade intäkter innan du inaktiverade strategin, och intäktsdelningen fortsätter.

Mer info