Sjekk om innholdselementer er kvalifisert for inntektsdeling

Creator Music er nå tilgjengelig for skapere i USA som er med i YouTubes partnerprogram (YPP). Funksjonen blir tilgjengelig for YPP-skapere utenfor USA senere.

Hvis du tillater lisensiering av musikk via Creator Music, kan noen av innholdselementene dine også være kvalifisert for inntektsdeling med skapere som lisensierer spor via Creator Music.

Merk: Bare Lydopptak-innholdselementer er kvalifisert for inntektsdeling.

Finn ut hvilke innholdselementer som kvalifiserer for inntektsdeling

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Innholdselementer .
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Status for inntektsdeling.
  4. Velg ett eller flere filtre:
    • Inntektsdeling i alle områder: Inntektene fra innholdselementet kan deles i alle områder.
    • Inntektsdeling i noen områder: Inntektene fra innholdselementet kan deles i noen områder.
    • Ikke kvalifisert for inntektsdeling i noen områder: Inntektene fra innholdselementet kan ikke deles. Du finner mer informasjon nedenfor.
      • Merk: Innholdselementer kan fortsatt kvalifisere for fremsetting av standardkrav om inntektsgenerering.
  5. Klikk på BRUK.
  6. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Type inntektsdeling.
  7. Velg ett eller flere filtre:
    • Inntektsdeling: Innholdselementet fremsetter krav med inntektsdeling.
    • Inntektsdeling med begrensninger: Innholdselementet fremsetter krav med begrenset inntektsdeling (skapere kan bruke opptil 30 sekunder av innhold i en video som varer i minst 3 minutter).
  8. Klikk på BRUK.
Merk: Hvis et innholdselement som kvalifiserer for inntektsdeling, er tilordnet en lisensstrategi, blir innholdselementet tilgjengelig for begrenset bruk. Hvis innholdselementet ikke er tilordnet noen lisensstrategi, er innholdselementet tilgjengelig for ubegrenset bruk.
Status for inntektsdeling etter område

Slik ser du status for inntektsdeling for et innholdselement etter område:

1. Klikk på et innholdselement på Innholdselementer-siden .
  2. Velg Inntektsgenerering på menyen til venstre.
  3. Klikk på Inntektsdeling-fanen.
    • Merk: Du kan se en oversikt over statusen for inntektsdeling på Oversikt-fanen.
Ikoner for inntektsdeling
Du kan også se hvilke innholdselementer som kvalifiserer for inntektsdeling, ved hjelp av ikonene i Inntektsdeling-kolonnen på Innholdselementer-siden :
Inntektsdeling er aktivert
Inntektsdeling er aktivert for enkelte områder
Inntektsdeling er aktivert med begrensninger
Inntektsdeling er aktivert med begrensninger i enkelte områder
Innholdselementet er ikke kvalifisert for inntektsdeling. Du finner mer informasjon nedenfor.

Eksporter data om kvalifisering for inntektsdeling

1. Følg veiledningen ovenfor for å se dataene du vil eksportere.
  2. Merk av i boksen ved siden av hvert enkelt innholdselement du vil eksportere informasjon om:
    • For å velge alle innholdselementene på en side merker du av i «Velg alle»-boksen øverst.
    • For å velge alle innholdselementene på alle sidene merker du av i «Velg alle»-boksen øverst etterfulgt av, og deretter «Velg alle som samsvarer».
    • Merk: Du kan eksportere maksimalt to millioner innholdselementer om gangen.
  3. På banneret øverst klikker du på Eksportér  etterfulgt av Kommadelte verdier (CSV). Behandlingen av CSV-filen starter.
    • Merk: Du kan gå vekk fra denne siden eller utføre andre massehandlinger mens filen behandles.
  4. Når filen er klar, klikker du på LAST NED.

Forstå hvorfor et innholdselement ikke er kvalifisert for inntektsdeling

Innholdselementer-siden ser du hvorvidt et innholdselement er kvalifisert, i Inntektsdeling-kolonnen. Hold markøren over Ikke kvalifisert for å finne ut hvorfor innholdselementer ikke kvalifiserer for inntektsdeling:

Motstridende eierskap av lydopptak

Lydopptak-innholdselementet har motstridende eierskap.

Regelen for innholdselementet med innebygd komposisjon er ikke kompatibel

En utgiver har en blokkerings- eller sporingsregel for bruk som varer i under 30 sekunder. For å kvalifisere for inntektsdeling må regelen for innholdselementet tillate inntektsgenerering ved bruk i mindre enn 30 sekunder.

Regelen for lydopptaket er ikke kompatibel

Samsvarsregelen for Lydopptak-innholdselementet består av en blokkerings- eller sporingsregel for bruk som varer i under 30 sekunder. For å kvalifisere for inntektsdeling må samsvarsregelen for innholdselementet tillate inntektsgenerering ved bruk i mindre enn 30 sekunder.

Tips : På Innholdselementer-siden kan du klikke på et innholdselement og velge Inntektsgenerering-fanen for å se informasjon om kvalifikasjonskravene for inntektsdeling.

Vanlige spørsmål om kvalifisering for inntektsdeling

Hva om en video som er kvalifisert for inntektsdeling, gjøres krav på manuelt?
I tilfeller med forsinkede krav eller automatiske krav som ikke fanges opp, kan fordringshavere velge å fremsette et manuelt krav mot en video. Hvis det tilknyttede innholdselementet er kvalifisert for inntektsdeling, deles inntektene fra videoen det er gjort krav på, uavhengig av om kravet ble fremsatt manuelt eller automatisk.
Hva skjer hvis jeg har en blokkeringsregel for innholdselementer som er kvalifisert for inntektsdeling?
Regelen som brukes for en video når den lastes opp, overstyrer alltid kvalifisering for inntektsdeling. Eksempel: Hvis inntektsdelingen for et spor er ubegrenset, men du har en regel om å generere inntekt for innhold der mindre enn 60 sekunder brukes, og ellers blokkere det, og skaperen bruker over 60 sekunder av innholdet, blir videoen til skaperen blokkert og uten inntektsdeling.
Hva skjer med videoer det er gjort krav på, som hadde inntektsdeling aktivert, hvis kvalifiseringen for inntektsdeling endres for et innholdselement?

Vilkårene for bruk gjelder for videoer når de lastes opp, så hvis kvalifiseringen for inntektsdeling endres fra ubegrenset til begrenset bruk ved et senere tidspunkt, endres ikke kravene for en video som var kvalifisert for ubegrenset bruk ved opplasting. Hvis du deaktiverer en lisensstrategi manuelt, påvirkes ikke videoene som delte inntekten før deaktiveringen, så inntektsdelingen fortsetter.

Mer informasjon