Sisältökohteiden sopivuus tulojen jakamiseen

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.

Jos tarjoat musiikkia lisensoitavaksi Creator Musicissa, osa sisältökohteistasi voi myös sopia tulojen jakamiseen Creator Musicista lisenssejä hankkivien sisällöntuottajien kanssa.

Huom. Vain äänitallenteet sopivat tulojen jakamiseen.

Tulojen jakamiseen sopivien sisältökohteiden etsiminen

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältökohteet .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tulojen jakamisen tila.
  4. Valitse vähintään yksi suodatin:
    • Tulojen jakaminen kaikilla alueilla: Sisältökohde sopii tulojen jakamiseen kaikilla alueilla.
    • Tulojen jakaminen tietyillä alueilla: Sisältökohde sopii tulojen jakamiseen joillain alueilla.
    • Ei kelpaa tulojen jakamiseen millään alueella: Sisältökohde ei sovi tulojen jakamiseen. Lue lisää alta.
      • Huom. Sisältökohteista voi tehdä myös tavallisia kaupallistamisvaatimuksia.
  5. Valitse KÄYTÄ.
  6. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Tulojen jakamisen tyyppi.
  7. Valitse vähintään yksi suodatin:
    • Tulojen jakaminen: Sisältökohteesta voi tällä hetkellä tehdä vaatimuksia, joissa tulot jaetaan.
    • Tulojen jakaminen rajoituksin: Sisältökohteesta voi tällä hetkellä tehdä vaatimuksia, joissa tulot jaetaan käyttörajoituksin (sisällöntuottajat voivat käyttää enintään 30 sekunnin osuutta sisällöstä vähintään 3 minuutin videossa).
  8. Valitse KÄYTÄ.
Muista: Jos sisältökohde sopii tulojen jakamiseen ja sille on valittu lisenssistrategia, sisältökohdetta voi käyttää rajoitetusti. Jos sisältökohteelle ei ole valittu lisenssistrategiaa, sisältökohdetta voi käyttää rajoittamattomasti.
Tulojen jakamisen tila alueittain

Näin tarkistat sisältökohteen tulojen jakamisen tilan alueittain:

1. Klikkaa Sisältökohteet-sivulta sisältökohdetta.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen .
  3. Klikkaa Tulojen jakaminen ‐välilehteä.
    • Huom. Voit tarkistaa tulojen jakamisen tilan Yleiskatsaus-välilehdeltä.
Tulojen jakamisen kuvakkeet
Näet tulojen jakamiseen sopivat sisältökohteet myös Sisältökohteet ‑sivulta Tulojen jakaminen ‐sarakkeen kuvakkeista:
Tulojen jakaminen on käytössä.
Tulojen jakaminen on käytössä tietyillä alueilla.
Tulojen jakaminen on käytössä rajoituksin.
Tulojen jakaminen on käytössä rajoituksin tietyillä alueilla.
Sisältökohde ei sovi tulojen jakamiseen. Lue lisää alta.

Tulojen jakamista koskevan datan eksportointi

1. Avaa eksportoitava data esille seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  2. Merkitse niiden sisältökohteiden valintaruudut, joiden tiedot haluat eksportoida:
    • Jos haluat valita kaikki sivun sisältökohteet, merkitse yläosan "Valitse kaikki" ‑ruutu valituksi.
    • Jos haluat valita kaikki sisältökohteet kaikilta sivuilta, merkitse yläosan "Valitse kaikki" ‑ruutu valituksi ja sitten "Valitse kaikki vastaavat”.
    • Huom. Voit eksportoida enintään kaksi miljoonaa sisältökohdetta kerralla.
  3. Klikkaa yläpalkista Vie  ja sitten Pilkuilla erotetut arvot (.csv). CSV-tiedoston käsittely alkaa.
    • Huom. Voit poistua sivulta tai tehdä muita joukkotoimintoja tiedoston käsittelyn aikana.
  4. Kun tiedosto on valmis, klikkaa LATAA.

Sisältökohteen sopimattomuus tulojen jakamiseen

Sisältökohteet ‐sivun Tulojen jakaminen ‐sarakkeesta näet, sopiiko sisältökohde tulojen jakamiseen. Vie hiiri kohdan Ei kelpaa päälle nähdäksesi, miksi sisältökohde ei sovi tulojen jakamiseen.

Äänitallenteen omistajuuden ristiriita

Äänitallenne-sisältökohteella on ristiriitainen omistajuus.

Yhteensopimaton upotetun sävellys-sisältökohteen käytäntö

Julkaisija on valinnut esto- tai seurantakäytännön alle 30 sekunnin käytölle. Tulojen jakamista varten sisältökohteen käytännön pitää sallia kaupallistaminen, kun käytetty osuus on alle 30 sekunnin mittainen.

Yhteensopimaton äänitallennekäytäntö

Äänitallenne-sisältökohteen osumakäytännössä on valittu esto- tai seurantakäytäntö alle 30 sekunnin käytölle. Tulojen jakamista varten sisältökohteen osumakäytännön pitää sallia kaupallistaminen, kun käytetty osuus on alle 30 sekunnin mittainen.

Vinkki: Näet tarkemmat tiedot sisältökohteen sopivuudesta tulojen jakamiseen klikkaamalla sisältökohdetta Sisältökohteet-sivulta ja menemällä Kaupallistaminen-välilehdelle.

Usein kysyttyä tulojen jakamisesta

Mitä tapahtuu, jos tulojen jakamiseen sopivasta videosta tehdään manuaalinen vaatimus?
Jos automaattinen vaatimus on viivästynyt tai siinä on tapahtunut virhe, videosta voi tehdä vaatimuksen myös manuaalisesti. Jos vaatimukseen liittyvä sisältökohde sopii tulojen jakamiseen, vaatimuksen kohteena olevan videon tulot jaetaan riippumatta siitä, onko vaatimus tehty automaattisesti vai manuaalisesti.
Mitä tapahtuu, jos tulojen jakamiseen sopiville sisältökohteille on valittu estokäytäntö?
Julkaistulle videolle valittu käytäntö huomioidaan aina ennen sopivuutta tulojen jakamiseen. Esimerkki: Kappaleella ei ole tulojen jakamiseen liittyviä käyttörajoituksia. Voimassa oleva käytäntö kaupallistaa videot, joissa kappaleesta käytetään alle 60 sekunnin osuutta, ja estää tätä laajemman käytön. Sisällöntuottaja käyttää yli 60 sekunnin osuutta kappaleesta, jolloin video estetään eikä tuloja voida jakaa.
Jos sisältökohteen sopivuus tulojen jakamiseen muuttuu, mitä tapahtuu videoille, joista on aiemmin tehty vaatimus ja joiden tulot jaetaan?

Käyttöehtoja sovelletaan videoon lataamisen yhteydessä. Jos sopivuus tulojen jakamiseen myöhemmin muuttuu rajoittamattomasta rajoitetuksi, aiemmin ladatusta videosta rajoittamattomalla käytöllä tehdyt vaatimukset eivät muutu. Jos poistat lisenssistrategian käytöstä manuaalisesti, muutos ei vaikuta videoihin, joiden tulot on jaettu ennen strategian käytöstä poistamista. Niiden tulot jaetaan edelleen.

Lue lisää