Gå en kurs på YouTube

Kurser är ett nytt sätt för kreatörer att delta i ingående undervisningsprogram med flera lektioner på YouTube. Med hjälp av kurser kan tittare lära sig av kreatörer i en strukturerad utbildningsmiljö samtidigt som de får kontakt med andra elever. Du hittar kurser på YouTube
  • i hemflödet
  • i Titta på nästa
  • i sökresultaten
  • i deltagande kreatörers spellistor
  • i Kurser, under Utforska.

Deltagande kreatörer kan kräva en engångsbetalning för kursen, medan andra kurser erbjuds för 0 USD. När kurser kräver en engångsbetalning är kursen annonsfri. Kurser som är tillgängliga för 0 USD kan fortfarande ha annonser. Merparten av intäkterna från kurser går till den medverkande kreatören.

Obs! Funktionen Kurser betatestas och är för närvarande begränsad till en grupp kreatörer. Kurserna finns bara i ett begränsat antal länder. Tittarna måste använda en dator eller Android-enhet för att köpa en kurs. Vi hoppas kunna lansera Kurser för fler kreatörer, enheter och länder/regioner i framtiden.

Köpa en kurs

Du måste vara minst 18 år för att köpa en kurs, och du måste använda en dator eller Android-enhet. När du väl köpt en kurs kan du titta på den på alla enheter där YouTube finns. Vissa kreatörer kan även skicka med filer som kan laddas ned i kursen. Vissa filer som ingår i kursen kan endast laddas ned på datorer, men filerna kan gå att förhandsgranska på andra enheter.

Så här köper du en kurs:

1. Öppna kursen via en dator eller Android-enhet.
  2. Välj Köp kurs.
  3. Välj Nästa.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ange dina betalningsuppgifter och köpa kursen.
Obs! När du köper en kurs bekräftar du att du är minst 18 år och att du godkänner villkoren. Återbetalningar är bara tillgängliga under begränsande omständigheter och enligt vår återbetalningspolicy.

Hitta en köpt kurs

När du har köpt en kurs hittar du den under dina köp. Så här hittar du en köpt kurs:

1. Välj Inställningar .
  2. Välj Köp och medlemskap.
  3. Dina kurser visas under avsnittet Köp.

Begära återbetalning för en kurs

Om videor eller funktioner relaterade till din köpta kurs inte fungerar kan du ha rätt till återbetalning. Om du inte har tittat på kursen kan du begära återbetalning inom sju arbetsdagar efter köpet. Om vi beviljar din begäran om återbetalning återbetalar vi dina pengar och tar bort åtkomsten till kursen. Så här begär du en återbetalning för en köpt kurs:

1. Välj Inställningar  .
  2. Välj Köp och medlemskap.
  3. Bredvid den aktuella kursen väljer du Mer ” följt av Uppstod det ett problem med köpet?
  4. Begär en återbetalning genom att följa anvisningarna på skärmen.
Obs! Kursköp som görs i YouTube-appen för Android faktureras via Google Play. På pay.google.com kan du läsa mer om nya debiteringar och hur du faktureras. Köp som görs via Google Play omfattas av dess återbetalningspolicy.