Schemalägga publiceringstid för videor

Du kan använda schemalagd publicering om du vill schemalägga att en privat video blir offentlig vid en viss tidpunkt.

Schemalägga en video för publicering längre fram

Om du vill schemalägga publicering för en video måste du först ställa in videon som schemalagd eller privat på uppladdningssidan.

1. Logga in på YouTube Studio.
    • Eller använd YouTube-appen .
  2. Välj SKAPA följt av Ladda upp videor.
  3. Välj filen du vill ladda upp och ange videoinformationen.
  4. Välj fliken Synlighet och välj sedan Schemalägg.
  5. Ange datum, tid och tidszon när du vill att videon ska publiceras.
  6. Välj Schema, Ladda upp Shorts-video eller Ladda upp video.

Obs! Om ditt konto har en varning om brott mot communityns riktlinjer publiceras inte den schemalagda videon under varningsperioden. Videon är inställd som privat under varningsperioden och du måste schemalägga den på nytt när varningen löpt ut. Läs grundläggande information om varningar om brott mot communityns riktlinjer.

Redigera schemalagd publiceringstid

Du kan ändra den schemalagda publiceringstiden eller publicera videon direkt.

1. Logga in på YouTube Studio.
    • Eller använd YouTube-appen .
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
    • Eller välj profilbilden  följt av Dina videor.
  3. Välj videon du vill redigera.
  4. Välj fliken Synlighet:
    • Om du vill ändra den schemalagda publiceringstiden ställer du in synligheten på Privat och väljer sedan den nya tiden under Schemalägg.
    • Om du vill publicera videon direkt ställer du in synligheten på Offentlig.
  5. Välj Spara för att publicera.

Datum på visningssidan

När du gör en video offentlig på YouTube anges datumet på visningssidan i Pacific Standard Time (PST). Om du vill att ett visst datum ska stå under videon laddar du upp videon på det datumet. Du kan också schemalägga att den ska publiceras på det datumet, i Pacific Standard Time.

Datumet på visningssidan kan skilja sig från det du ser i YouTube Studio om du

• laddar upp en offentlig video i en tidszon som ligger före PST
  • schemalägger en privat video för att bli offentlig vid en viss tidpunkt i en tidszon som ligger före PST.