Publicatietijd van video's instellen

Met gepland publiceren kun je instellen dat een privévideo op een later tijdstip openbaar wordt gemaakt.

Upload de video als 'Privé' en gebruik hierbij de optie 'Inplannen als Openbaar'. Vervolgens kun je de datum, tijd en tijdzone instellen waarop je wilt dat de video wordt gepubliceerd. De video blijft privé tot de geplande publicatietijd.

Publicatiedatum op weergavepagina

Wanneer je een video openbaar maakt op YouTube, wordt de publicatiedatum ('Gepubliceerd op') op de weergavepagina gebaseerd op Pacific Standard Time (PST). Als je een video op een specifieke datum openbaar wilt maken op de weergavepagina, moet je ervoor zorgen dat je video op die datum in Pacific Standard Time wordt geüpload of op openbaar wordt ingesteld.

In de volgende gevallen wijkt de publicatiedatum op de weergavepagina mogelijk af van die in Videobeheer:

• Je hebt een openbare video geüpload in een tijdzone die voorloopt op PST.
  • Je hebt ingesteld dat een privévideo openbaar wordt gemaakt op een specifiek tijdstip in een tijdzone die voorloopt op PST.

Latere publicatie van video's plannen

Je moet je video eerst instellen als Gepland of Privé op de uploadpagina om een publicatietijd voor een video in te plannen.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op Uploaden .
  3. Voer de titel, beschrijving en andere details van de video in.
  4. Selecteer op het tabblad 'Bekijken en publiceren' de optie Privé voor de zichtbaarheid.
  5. Selecteer +INPLANNEN ALS OPENBAAR.
  6. Stel de datum, tijd en tijdzone in waarop je wilt dat de video wordt gepubliceerd.
  7. Selecteer Gereed om het uploadproces te voltooien.

Geplande publicatietijd bewerken

Je kunt de geplande publicatietijd wijzigen of de video direct publiceren.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer de dropdownpijl in de kolom Zichtbaarheid.
    • Wil je de geplande publicatietijd aanpassen? Zorg ervoor dat de zichtbaarheid is ingesteld op Privé, kies de nieuwe tijd en klik op Opslaan.
    • Wil je de video meteen publiceren? Stel de zichtbaarheid in op Openbaar en klik op Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Klik op Videobeheer > Video's. Naast de video wordt Gepland weergegeven.
  4.  Klik naast de geplande video op Bewerken > Informatie en instellingen.
  5. Op het tabblad Basisinformatie kun je de geplande publicatietijd aanpassen of de video instellen op Openbaar om deze direct te publiceren.
  6. Klik rechtsboven op Wijzigingen opslaan.