Publicatietijd van video's plannen

Met gepland publiceren kun je instellen dat een privévideo op een bepaald tijdstip openbaar wordt gemaakt.

Publicatie van video's op een later tijdstip plannen

Je moet je video eerst instellen op Gepland of Privé op de uploadpagina om er een publicatietijd voor te kunnen inplannen.

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Je kunt ook de YouTube-app  gebruiken.
  2. Selecteer MAKEN en dan Video's uploaden.
  3. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden en voer de gegevens van je video in.
  4. Selecteer eerst het tabblad Zichtbaarheid en selecteer dan Plannen.
  5. Stel de datum, tijd en tijdzone in waarop je wilt dat de video wordt gepubliceerd.
  6. Selecteer Plannen, Short uploaden, of Video uploaden.

Opmerking: Als je account een waarschuwing vanwege schending van de Communityrichtlijnen heeft, wordt je geplande video niet gepubliceerd. Zolang de waarschuwing geldt, blijft je video privé. Daarna moet je de video opnieuw plannen. Bekijk meer informatie over de basisprincipes van waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen.

Geplande publicatietijd bewerken

Je kunt de geplande publicatietijd wijzigen of de video alsnog direct publiceren.

1. Log in bij YouTube Studio.
    • Je kunt ook YouTube-app gebruiken.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
    • Of selecteer de profielfoto  en dan Je video's.
  3. Selecteer de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer het tabblad Zichtbaarheid:
    • Wil je de geplande publicatietijd aanpassen? Zorg ervoor dat de zichtbaarheid is ingesteld op Privé en kies dan een nieuwe tijd onder Plannen.
    • Als je de video meteen wilt publiceren, stel je de zichtbaarheid in op Openbaar.
  5. Selecteer Opslaan om te publiceren.

Datum op weergavepagina

Als je een video openbaar maakt op YouTube, wordt de datum op de weergavepagina gebaseerd op Pacific Standard Time (PST). Als je een specifieke datum onder je video wilt, moet je de video op die datum uploaden. Ook kun je plannen de video openbaar te maken op de betreffende datum in PST.

Mogelijk wijkt de datum op de weergavepagina af van de datum in YouTube Studio. Redenen hiervoor zijn:

• Je hebt een openbare video geüpload in een tijdzone die voorloopt op PST.
  • Je hebt ingesteld dat een privévideo openbaar wordt gemaakt op een specifiek tijdstip in een tijdzone die voorloopt op PST.