Bruk Google Meet til å se på YouTube-videoer sammen med andre

Med Google Meet kan du se på YouTube-videoer sammen med andre deltakere i møtet.

For å se YouTube-videoer sammen med andre må du

• bruke en Android-enhet
  • bruke Google Meet og YouTube med en personlig Google-konto
  • ha et YouTube Premium-abonnement
    • Du trenger bare et YouTube Premium-abonnement for å starte en økt med direktedeling. Møtegjester kan se videoen uten abonnement.

Disse brukerne kan ikke bruke Google Meet til å se videoer sammen:

• Alle som bruker Meet med en betalt Workspace-konto
    • Unntak: Workspace Individual- og Google One Premium-abonnenter. Dette er betalte abonnementer som har tilgang til denne funksjonen.
  • brukere under 18 år
  • Brukere med Family Link-konto

Start en direktedelingsøkt som vert

How to: Co-watch YouTube Videos with Google Meet

Start en direktedelingsøkt fra et møte i Meet-appen

1. Når du blir med i et møte, kan du trykke på skjermen for å se samtalekontrollene.
  2. Fra alternativene nederst trykker du på Flere handlinger Three-dot menu vertical og så Aktiviteter .
  3. Fra «Aktiviteter»-menyen trykker du på YouTube YouTube.
    • For Google Duo-brukere:
      • Hvis du bruker den gamle Duo-appen, som nå er oppgradert til Meet-appen , må du planlegge et møte i appen for å få tilgang til denne funksjonen. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig hvis du ringer direkte til en gruppe eller kontakt i den oppgraderte Meet-appen. Direktedelingsfunksjonen som er tilgjengelig for 1 : 1-samtaler i den oppgraderte appen, fungerer på en annen måte enn direktedeling i møter. Finn ut mer om å dele skjermen i 1 : 1-samtaler.
    • For brukere av den opprinnelige Meet-appen:
      • Denne funksjonen er tilgjengelig for alle møter du deltar i eller som du oppretter via den opprinnelige Meet-appen .
  4. Valgfritt: Hvis du ikke har YouTube-appen installert på Android-enheten, trykker du på Installer YouTube. Dette viderekobler deg til Play-butikken, der du kan laste ned YouTube-appen. Når appen er lastet ned, går du tilbake til Meet-appen.
  5. Når du er tilbake i Aktiviteter-menyen i Meet-appen, trykker du på YouTube og så Åpne YouTube.
  6. Søk etter videoen du vil se sammen med andre via direktedeling.
    • Det finnes YouTube-videoer som ikke kan spilles av via direktedeling, for eksempel innhold for barn og betalt innhold.
  7. Trykk på den aktuelle videoen.
  8. Trykk på Start i forgrunnsmenyen, der du blir bedt om å starte en direktedelingsøkt.

Når direktedeling starter, ser du en grønn linje nederst på skjermen med teksten «Du deler innhold direkte i Meet». Dette betyr at YouTube-videoen har begynt å spille av for alle møtegjestene dine.

Alle i møtet kan sette videoen på pause og spole frem og tilbake for alle deltakerne mens den spilles av.

Tips: Det kan hende du går glipp av varsler eller meldinger i møtet mens du ser på en video i YouTube-appen. Vi anbefaler derfor at du sjekker Meet-appen med jevne mellomrom for å se om du har gått glipp av et varsel.

Start en direktedelingsøkt fra YouTube-appen

1. Søk etter og finn YouTube-videoen dere ønsker å se sammen, trykk på Del Del på videoen dere ønsker å se på og så trykk på Direktedeling via Meet
  2. Du ser forgrunnsvinduet «Direktedeling via Google Meet». Her trykker du på Start.
  3. Hvis du ikke har noe Google Meet-møte som kjører i bakgrunnen, starter et møte i bakgrunnen med en flytende bilde-i-bilde-opplevelse (BIB) som vises nederst i YouTube-appen.
  4. For å åpne Meet-appen, trykk på BIB og så Fullskjerm Fullskjermvisning.
  5. I Meet-appen kan du invitere flere gjester til å se videoer sammen med deg ved å trykke på Del invitasjon.
  6. For å dele invitasjonen, kopiér møtedetaljene og del dem med andre, eller velg en app i appvelgeren.

Avslutt direktedelingsøkten

1. Åpne Meet-appen du startet direktedelingsøkten i (Meet  eller Meet (opprinnelig) ).
  2. Gå til banneret øverst på skjermen.
  3. Trykk på Forlat direktedeling og så Forlat.

Du kan også lukke YouTube-appen på telefonen for å avslutte direktedelingsøkten.

Tips: Når du avslutter direktedelingsøkten, avsluttes den bare for deg.

Viktig: Hold deg i Meet-appen til gjestene dine blir med. Det kan hende gjestene dine må be om å få bli med, og du må godta invitasjonene deres før de kan bli med i møtet.

Bli med på en direktedelingsøkt som gjest

1. Når du blir med i et møte via Android-appen, er du enten invitert til en direktedelingsøkt eller så pågår det allerede en direktedelingsøkt.
  2. Hvis noen starter en direktedelingsøkt etter at du er blitt med i møtet, får du en invitasjon i et forgrunnsvindu. Forgrunnsvinduet heter «Bli med i en delt opplevelse på YouTube». Bare trykk på Bli med. Du viderekobles til YouTube-appen der du kan begynne å se innhold sammen med andre.
  3. Hvis du blir med i et møte der direktedeling allerede pågår, ser du et blått banner øverst på skjermen. Trykk på Bli med på banneret. Du blir viderekoblet til YouTube-appen, der du kan begynne å se innhold sammen med andre.
  4. Valgfritt: Hvis du ikke har YouTube-appen installert på Android-enheten din, blir du bedt om å installere YouTube-appen via banneret øverst på skjermen. Trykk på Hent appen på banneret for direktedeling.
  5. Når du trykker på Bli med, viderekobles du til YouTube-appen mens den direktedelte videoen spilles av.

Avslutt direktedelingsøkten

1. Åpne Meet-appen du brukte til å bli med i direktedelingsøkten (Meet  eller Meet (opprinnelig) ).
  2. Gå til banneret øverst på skjermen.
  3. Trykk på Forlat direktedeling og så Forlat.

Du kan også lukke YouTube-appen på telefonen for å avslutte direktedelingsøkten.

Tips: Mindre avanserte enheter som ikke har tilstrekkelig ekkokansellering, fungerer kanskje ikke så bra med direktedeling. Brukere med slike enheter får et varsel i appen, der de blir bedt om å bruke hodetelefoner for ikke å forstyrre lyden for andre gjester i møtet.

Viktig: Samtitting av YouTube-videoer støttes foreløpig ikke for

• iOS-enheter
  • nettlesere for bærbare eller stasjonære datamaskiner
  • betalte jobb- eller skolekontoer
  • kontoer registrert for brukere under 18 år
  • Family Link-kontoer

Du ser et bannervarsel der du nektes å delta i en direktedelingsøkt hvis du prøver å bli med i et møte fra en enhet eller konto som ikke støttes.