Google Meet gebruiken om samen met anderen YouTube-video's te bekijken

Met Google Meet kunt u YouTube-video's samen met andere deelnemers aan de vergadering bekijken via live delen van Meet.

Als u YouTube-video's samen wilt bekijken, moet u:

• Een Android-apparaat hebben
  • Google Meet en YouTube gebruiken met een persoonlijk Google-account
  • Een YouTube Premium-lidmaatschap hebben.
    • U heeft alleen een YouTube Premium-lidmaatschap nodig om een live deelsessie te starten. Gasten uit de vergadering kunnen de video samen bekijken zonder lidmaatschap.

De volgende gebruikers kunnen Google Meet niet gebruiken om video's samen te bekijken:

• Iedereen die Meet gebruikt met een betaald Workspace-account
    • Uitzonderingen: Workspace Individual- en Google One Premium-abonnees. Dit zijn betaalde abonnementen en hebben toegang tot deze functie.
  • Gebruikers jonger dan 18
  • Gebruikers van een Family Link-account

Een sessie voor live delen starten als host

How to: Co-watch YouTube Videos with Google Meet

Een sessie voor live delen starten vanuit een vergadering in de Meet-app

1. Tik nadat u deelneemt aan een vergadering op het scherm om de gespreksopties te bekijken.
  2. Tik in de opties onderaan op Meer acties Three-dot menu vertical en dan Activiteiten .
  3. Tik in het menu Activiteiten op YouTube YouTube.
    • Voor Google Duo-gebruikers:
      • Als u de verouderde Duo-app gebruikt, die nu is geüpgraded naar de Meet-app , moet u een vergadering in de app plannen om toegang te krijgen tot deze functie. Als u een groep of contact rechtstreeks belt in de geüpgradede Meet-app, kunt u deze functie niet gebruiken. De functie voor live delen die beschikbaar is in 1-op-1-gesprekken in de geüpgradede app werkt anders dan live delen in vergaderingen. Bekijk hoe u uw scherm deelt in 1-op-1-gesprekken.
    • Voor gebruikers van de oorspronkelijke Meet-app:
      • Deze functie is beschikbaar voor alle vergaderingen waaraan u deelneemt of die u maakt in de (oorspronkelijke) Meet-app .
  4. Optioneel: Als de YouTube-app niet op uw Android-apparaat is geïnstalleerd, tikt u op YouTube installeren. U gaat dan naar de Play Store om de YouTube-app te downloaden. Ga nadat de app is gedownload terug naar de Meet-app.
  5. Tik in het menu Activiteiten in de Meet-app op YouTube en dan YouTube openen.
  6. Zoek de video die u via live delen samen met anderen wilt bekijken.
    • U kunt sommige YouTube-video's niet afspelen tijdens live delen, zoals content voor kinderen en betaalde content.
  7. Tik op de video.
  8. Tik op Starten in het pop-upmenu met de vraag of u een sessie voor live delen wilt starten.

Nadat live delen is gestart, ziet u onderaan het scherm een groene balk met de tekst Je deelt live in Meet. De YouTube-video wordt nu afgespeeld voor alle gasten in de vergadering.

Tijdens het afspelen kan iedereen in de vergadering de video pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen voor alle deelnemers.

Tip: U ziet mogelijk geen meldingen of berichten in de vergadering als u een video afspeelt in de YouTube-app. We raden u aan regelmatig in de Meet-app te kijken of u gemiste meldingen heeft.

Een sessie voor live delen starten via de YouTube-app

1. Zoek de YouTube-video die u samen wilt bekijken. Tik bij de video op Delen Delen en dan tik op Live delen met Google Meet.
  2. U ziet nu een pop-up met de tekst Live delen met Google Meet. Tik in de pop-up op Starten.
  3. Als er op de achtergrond geen Google Meet-vergadering bezig is, wordt er nu een gestart, met een zwevende scherm-in-scherm-functie (SIS) onder in de YouTube-app.
  4. Tik op de SIS en dan Volledig scherm Volledig scherm om de Meet-app te openen.
  5. In de Meet-app kunt u meer gasten uitnodigen om samen met u YouTube-video's te bekijken. Tik hiervoor op Uitnodiging delen.
  6. Als u de uitnodiging wilt delen, kopieert u de gegevens van de vergadering en deelt u deze met anderen of kiest u een app in de app-kiezer.

Uw sessie voor live delen beëindigen

1. Open de Meet-app waarin u de sessie voor live delen heeft gestart (Meet  of Meet (origineel) ).
  2. Ga naar de banner bovenaan het scherm.
  3. Tik op Live delen verlaten en dan Verlaten.

U kunt ook de YouTube-app op uw telefoon sluiten om de sessie voor live delen voor uzelf te beëindigen.

Tip: Als u de sessie voor live delen beëindigt, wordt live delen alleen voor u beëindigd.

Belangrijk: Zorg dat u in de Meet-app blijft totdat de gasten deelnemen. Mogelijk moeten uw gasten vragen om deel te nemen. U moet hun deelnameverzoek accepteren om ze toegang te geven tot de vergadering.

Als gast deelnemen aan een sessie voor live delen

1. As u via de Android-app aan een vergadering deelneemt, wordt u uitgenodigd voor een sessie voor live delen of is er mogelijk al een sessie aan de gang.
  2. Als iemand een sessie voor live delen start nadat u deelneemt aan de vergadering, krijgt u een uitnodiging via een pop-up. De pop-up heet Deelnemen aan delen in YouTube. Tik op Deelnemen. U wordt naar de YouTube-app gestuurd om mee te kijken.
  3. Als u aan een vergadering deelneemt terwijl live delen al bezig is, ziet u bovenaan het scherm een blauwe banner. Tik in de banner op Deelnemen. U wordt dan naar de YouTube-app gestuurd om mee te kijken.
  4. Optioneel: Als u de YouTube-app niet op uw Android-apparaat heeft geïnstalleerd, wordt u via de banner bovenaan het scherm gevraagd deze te installeren. Tik in de banner van Live delen op App downloaden.
  5. Nadat u op Deelnemen hebt getikt, wordt u naar de YouTube-app gestuurd waar de video al wordt afgespeeld.

Uw sessie voor live delen beëindigen

1. Open de Meet-app waarin u de sessie voor live delen heeft gestart (Meet  of Meet (origineel) ).
  2. Ga naar de banner bovenaan het scherm.
  3. Tik op Live delen verlaten en dan Verlaten.

U kunt ook de YouTube-app op uw telefoon sluiten om de sessie voor live delen voor uzelf te beëindigen.

Tip: Goedkopere apparaten met minder goede echo-onderdrukking werken mogelijk niet goed met live delen. Gebruikers van deze apparaten worden in een melding in de app gevraagd een hoofdtelefoon te gebruiken om de audio niet te verstoren voor andere gasten in de vergadering.

Belangrijk: U kunt momenteel niet samen kijken naar YouTube-video's via:

• iOS-apparaten
  • Laptop- of desktopbrowsers
  • Betaalde werk- of schoolaccounts
  • Accounts van gebruikers jonger dan 18 jaar
  • Iedereen met een Family Link-account

Als u aan een vergadering deelneemt via een apparaat of account dat niet wordt ondersteund, ziet u een bannermelding en kunt u niet deelnemen aan de sessie voor live delen.