Posisjonsdeling og seerområde på TV-en

Hvis du skal se på enkelte typer sport, serier eller annet innhold på YouTube Primetime-kanaler, må du slå på posisjonsdeling og angi seerområdet. Innholdet du ser, kan avhenge av hvor du befinner deg, så du må bekrefte posisjonen din.

Hvis du allerede har slått på posisjonsdeling og bare må oppdatere seerområdet ditt, kan du følge denne fremgangsmåten. Hvis du får feilmeldinger, kan disse trinnene være til hjelp.

Når du velger et program som krever at du bekrefter posisjonen din, for eksempel en direktesendt eller kommende kamp på NFL Sunday Ticket, blir du bedt om å bruke posisjonsdeling på en mobilenhet for å bekrefte posisjonen din. Når dette er fullført, angis seerområdet ditt.

Slik slår du på posisjonsdeling for å se på Primetime-kanaler på TV-en

Hvis du bruker YouTube-appen på en TV, trenger du både TV-en og mobilenheten din for å bekrefte posisjonen og seerområdet. Du må slå på posisjonsdeling for mobilnettleseren på telefonen eller nettbrettet. Når du har gjort dette, kan YouTube-appen på TV-en bekrefte posisjonen din.

Slå på posisjonsdeling i nettleseren

Hvis du vil se på Primetime-kanaler – inkludert NFL Sunday Ticket – på en datamaskin, må du slå på posisjonsdeling ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Klikk på Meny  eller Mer » etterfulgt av Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet etterfulgt av Nettstedsinnstillinger.
  4. Klikk på Posisjon og slå på posisjonsdeling for bestemte nettsteder, eller tillat at nettsteder ber om posisjonen din.

Hvis du nettopp har slått på posisjonsdeling i Chrome, og videoen du prøver å se, ikke spilles av, åpner du videoen i en ny fane for å være sikker på at posisjonsdelingstillatelsene brukes. Hvis videoen fortsatt ikke kan spilles av, kan du oppgradere til den nyeste versjonen av Chrome og prøve på nytt.

Hvis du bruker en annen nettleser enn Chrome, kan du sjekke nettleserinnstillingene for å endre posisjonstillatelsene. Finn ut mer om posisjonsdelingstillatelser i følgende nettlesere:

Slå på posisjonsdeling i macOS

Hvis fremgangsmåten ovenfor ikke fungerer, må du sjekke at du har versjon 13.5.1 eller nyere av macOS. Slik oppgraderer du macOS:

Åpne Apple-menyen  etterfulgt av klikk på Systeminnstillinger etterfulgt av Generelt etterfulgt av Programvareoppdatering.

Slik slår du på posisjonsdeling for apper i macOS:

1. Åpne Apple-menyen  etterfulgt av klikk på Systeminnstillinger etterfulgt av Personvern og sikkerhet etterfulgt av Posisjonstjenester.
  2. Klikk på knappen for å slå på posisjonsdeling for nettleseren. Knappen blir blå.

Bekreft eller endre seerområdet på TV-en

Når posisjonsdeling er slått på for mobilnettleseren, kan du velge innholdet du vil se på TV-en. Hvis du får en melding om at du må bekrefte seerområdet, følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til youtube.com/locate i en mobilnettleser etterfulgt av logg på samme Google-konto som du er logget på TV-en eller strømmeenheten med.
    • Tips: E-postadressen for kontoen din skal vises på TV-skjermen under Innstillinger etterfulgt av Kjøp og medlemskap.
  2. Når du har logget på, skal du se et forgrunnsvindu der du blir bedt om å slå på posisjonsdeling for nettleseren. Trykk på NESTE etterfulgt av Tillat.
  3. Last inn youtube.com/locate på nytt på mobilenheten etterfulgt av lukk og åpne appen på TV-en igjen.

Hvis oppdateringen ikke gjennomføres på TV-en, må du dobbeltsjekke at du er logget på riktig konto på både mobilnettleseren og TV-en. Deretter prøver du å lukke appen og åpne den igjen på TV-en. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du tømme bufferen, slette informasjonskapslene og prøve på nytt.

Feilsøk feilmeldinger som «Kan ikke oppdatere posisjonen»
Hvis du ser feilmeldingen «Slå på posisjonstillatelse for nettleser» eller «Kan ikke oppdatere posisjonen», kan du prøve denne fremgangsmåten:
  1. Bekreft at posisjonsdeling er slått på for mobilenheten og mobilnettleseren din ved å følge fremgangsmåten ovenfor.
  2. Du må bruke en mobilenhet og ikke en datamaskin når du følger fremgangsmåten på youtube.com/locate.
  3. Lukk YouTube-appen på TV-en, åpne den igjen, og prøv på nytt.
  4. Sjekk at mobil- og TV-enhetene er oppdaterte ved å sjekke versjonen i innstillingene.
  5. Tøm bufferen og slett informasjonskapslene på mobilenheten, og prøv på nytt.

Feilsøk casting

Hvis du har problemer med å bekrefte posisjonen din når du caster, kan du prøve å

• caste på nytt og gå gjennom trinnene ovenfor
  • tømme bufferen og slette informasjonskapslene i nettleseren (for youtube.com), og caste på nytt
  • sjekke at du er logget på med den samme kontoen i YouTube-appen på mobilen og YouTube-appen på TV-en

Slå på posisjonsdeling for å caste til TV-en

Sjekk at du er logget på den samme kontoen både på mobilenheten og i YouTube-appen på TV-en, og at du har slått på posisjonsdeling for både mobilnettleseren og YouTube-appen ved å følge fremgangsmåten ovenfor. Deretter gjør du følgende:

1. Åpne programmet på mobilenheten og cast  det til TV-en.
  2. Følg veiledningen i YouTube-appen på TV-en.
  3. Åpne youtube.com/locate i en mobilnettleser med samme konto som du er logget på YouTube-appen med.
  4. TV-en skal begynne å spille av innholdet automatisk når posisjonen er hentet fra mobilenheten.
Oppdater seerområdet på smart-TV-en hvis det er feil
Hvis feil seerområde er lagret på smart-TV-en, kan du endre eller slette det i enhetsinnstillingene:
  1. Åpne YouTube-appen på smart-TV-en.
  2. Gå til Innstillinger etterfulgt av Seerområde.
  3. Endre posisjonen:
    • Velg blyantikonet for å endre og skrive inn postnummeret ditt.
    • Følg veiledningen på skjermen for å angi og bekrefte gjeldende seerområde.

Slett seerområdet på smart-TV-en

Slik sletter du seerområdet:

1. Åpne YouTube-appen på TV-en.
  2. Gå til Innstillinger etterfulgt av Slett seerområdet.