Locatie delen en afspeelgebied op je tv

Als je bepaalde sportwedstrijden, series en andere content wilt bekijken op YouTube Primetime-kanalen, moet je Locatie delen aanzetten en je afspeelgebied instellen. Je moet je locatie laten verifiëren, omdat de content die je ziet soms afhankelijk is van je locatie.

Als je Locatie delen al hebt aangezet en alleen je afspeelgebied wilt updaten, volg je deze stappen. Als je foutmeldingen krijgt, kun je deze stappen volgen.

Als je een programma probeert te kijken waarvoor locatieverificatie is vereist, zoals een live of aankomende wedstrijd van NFL Sunday Ticket, krijg je een melding met het verzoek om Locatie delen op een mobiel apparaat te gebruiken om je locatie te laten verifiëren. Hierna wordt je afspeelgebied ingesteld.

Locatie delen aanzetten om Primetime-kanalen op je tv te bekijken

Als je de YouTube-app op je tv gebruikt, heb je zowel je tv als je mobiele apparaat nodig om je locatie te laten verifiëren en je afspeelgebied in te stellen. Je moet Locatie delen aanzetten voor de mobiele webbrowser op je telefoon of tablet. Zo kan de YouTube-app op je tv je locatie verifiëren.

Locatie delen aanzetten in je browser

Als je Primetime-kanalen (waaronder NFL Sunday Ticket) op je computer wilt bekijken, volg je de stappen hieronder om Locatie delen aan te zetten.

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Menu  of Meer '' en dan klik op Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan klik op Site-instellingen.
  4. Klik op Locatie en zet Locatie delen aan voor specifieke sites of sta sites toe om je locatie te vragen.

Als je Locatie delen net hebt aangezet in Chrome en een video die je wilt bekijken, niet wordt afgespeeld, open je de video in een nieuw tabblad om te checken of de rechten voor Locatie delen zijn toegepast. Als je de video nog steeds niet kunt afspelen, upgrade je naar de nieuwste versie van Chrome en probeer je het opnieuw.

Als je een andere browser dan Chrome gebruikt, ga je naar je browserinstellingen om de locatierechten te wijzigen. Meer informatie over rechten voor Locatie delen in de volgende internetbrowsers:

Locatie delen aanzetten in macOS

Als de bovenstaande stappen niet werken, check je of je macOS versie 13.5.1 of hoger hebt. Zo upgrade je macOS:

Open het Apple-menu  en dan klik op Systeeminstellingen en dan klik op Algemeen en dan klik op Software-update.

Zo zet je Locatie delen aan voor apps in macOS:

1. Open het Apple-menu  en dan klik op Systeeminstellingen en dan klik op Privacy en beveiliging en dan klik op Locatieservices.
  2. Klik op de knop om Locatie delen aan te zetten voor je browser. De knop wordt blauw.

Je afspeelgebied op je tv laten verifiëren of wijzigen

Als Locatie delen aanstaat voor je mobiele browser, selecteer je content om op je tv te bekijken. Als je het bericht 'Je huidige afspeelgebied bevestigen' krijgt, voer je deze stappen uit:

1. Ga naar youtube.com/locate in een mobiele browser en dan log in op het Google-account waarmee je bent ingelogd op je tv of streamingapparaat.
    • Tip: Het e-mailadres van je account staat op je tv-scherm onder Instellingen en dan Aankopen en lidmaatschappen.
  2. Nadat je bent ingelogd, zie je een pop-up om Locatie delen aan te zetten voor je browser. Tik op VOLGENDE en dan Toestaan.
  3. Vernieuw de pagina youtube.com/locate op je mobiele apparaat en dan sluit de app op je tv en open deze opnieuw.

Als de update niet wordt uitgevoerd op je tv, dubbelcheck je of je op het juiste account bent ingelogd in je mobiele browser en op je tv. Sluit daarna de app op je tv en open deze opnieuw. Als het nog steeds niet werkt, wis je het cachegeheugen en de cookies en probeer je het opnieuw.

Foutmeldingen zoals 'Update van afspeelgebied niet beschikbaar' oplossen
Probeer de volgende stappen als je de foutmelding 'Locatierechten voor browser aanzetten' of 'Update van afspeelgebied niet beschikbaar' ziet:
  1. Volg de bovenstaande stappen om te checken of Locatie delen aanstaat voor je mobiele apparaat en mobiele browser.
  2. Zorg dat je een mobiel apparaat en geen computer gebruikt om de stappen op youtube.com/locate te volgen.
  3. Sluit de YouTube-app op je tv en open deze opnieuw. Probeer het daarna nog een keer.
  4. Ga na of je mobiele apparaat en tv up-to-date zijn door de versie te checken in je instellingen.
  5. Wis het cachegeheugen en de cookies op je mobiele apparaat en probeer het opnieuw.

Problemen met casten oplossen

Als je jouw locatie niet kunt laten verifiëren als je cast, probeer je het volgende:

• Cast opnieuw en doorloop de bovenstaande stappen.
  • Wis het cachegeheugen en de cookies voor je browser (voor youtube.com) en cast opnieuw.
  • Zorg dat je in de YouTube-app op je mobiele apparaat en in de YouTube-app op je tv met hetzelfde account bent ingelogd.

Locatie delen voor casten naar je tv aanzetten

Zorg dat je op je mobiele apparaat en in de YouTube-app op je tv met hetzelfde account bent ingelogd en dat je Locatie delen hebt aangezet voor je mobiele browser en je YouTube-app met behulp van de hierboven genoemde stappen. Daarna doe je het volgende:

1. Open het programma op je mobiele apparaat en cast  het programma naar je tv.
  2. Volg de instructies in de YouTube-app op je tv.
  3. Open youtube.com/locate in een mobiele webbrowser met hetzelfde account als waarmee je bent ingelogd in de YouTube-app.
  4. Je tv zou automatisch moeten beginnen met afspelen, nadat je mobiele apparaat je locatie heeft doorgegeven.
Het afspeelgebied op je smart-tv updaten als dit niet klopt
Nadat het afspeelgebied is opgeslagen op je smart-tv, kun je het bewerken of wissen via je apparaatinstellingen als je denkt dat het niet klopt:
  1. Open de YouTube-app op je smart-tv.
  2. Ga naar Instellingen en dan Afspeelgebied.
  3. Wijzig je locatie:
    • Selecteer het potlood om je postcode te bewerken en in te voeren.
    • Volg de instructies op het scherm om je huidige afspeelgebied in te stellen en te laten verifiëren.

Het afspeelgebied op je smart-tv wissen

Zo wis je het afspeelgebied:

1. Open de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen en dan Afspeelgebied wissen.