Aankoopproces en aankopen beheren

Als je betaalde YouTube-content wilt kopen, heb je een Google-account nodig waarvoor een geldige betaalmethode is ingesteld.

Log in op je Google-account en volg deze stappen om een aankoop te doen:

1. Ga naar de video die je wilt kopen en klik op de knop met de huur- of koopprijs. Er kunnen verschillende prijzen zijn voor verschillende resoluties.

Let op:

• High definition (HD) is mogelijk alleen beschikbaar voor bepaalde apparaten. UHD-/4K-video is alleen beschikbaar voor weergave op bepaalde tv's en Chromecast Ultra. We leveren de gekochte resolutiekwaliteit op voorwaarde dat deze geschikt is voor je apparaat en internetsnelheid. Zie de apparaatvereisten voor meer informatie.
    • Huurvideo's zijn beschikbaar gedurende de huurperiode, die ingaat op het moment dat je de eerste weergave start. Gekochte video's kun je zo vaak bekijken als je wilt. Lees onze gebruiksregels voor meer informatie.
  2. Als je een kortingsbon wilt inwisselen, klik je op 'Promotiecode invoeren'. Het veld voor promotiecodes wordt nu weergegeven. Voer de code in en klik op de pijl . Klik vervolgens op de juiste aankoopknop om verder te gaan.
  3. Selecteer de gewenste betaalmethode of voeg een nieuwe betaalmethode toe. Klik vervolgens op Kopen om de transactie te voltooien.
  4. Nadat je betaling is verwerkt, krijg je een aankoopbevestiging.
  5. Je vindt alle video's die je hebt gekocht op youtube.com/purchases als je ingelogd bent op je account.

Aankopen op een Smart TV

Op bepaalde Smart TV's van Vizio, Sony, Panasonic en LG kun je ook films en tv-programma's rechtstreeks in de YouTube-app kopen.

Als je een aankoop wilt doen op een ondersteunde Smart TV, moet je ingelogd zijn op je Google-account en al een betalingsoptie hebben opgeslagen voordat je aan het aankoopproces begint. Als je niet ingelogd bent of als je nog geen betalingsoptie hebt opgeslagen, moet je een mobiel apparaat of een computer gebruiken om een aankoop te doen.

1. Ga naar de YouTube-app op je Smart TV.
  2. Zoek naar een film of tv-programma waarin je interesse hebt. Als de content te koop is, zie je een optie om deze te huren of te kopen. Bij sommige video's kunnen er verschillende prijzen zijn voor verschillende resoluties.

Let op:

• High definition (HD) is mogelijk alleen beschikbaar voor bepaalde apparaten. UHD-/4K-video is alleen beschikbaar voor weergave op bepaalde tv's en Chromecast Ultra. We leveren de gekochte resolutiekwaliteit op voorwaarde dat deze geschikt is voor je apparaat en internetsnelheid. Zie de apparaatvereisten voor meer informatie.
    • Huurvideo's zijn beschikbaar gedurende de huurperiode, die ingaat op het moment dat je de eerste weergave start. Gekochte video's kun je zo vaak bekijken als je wilt. Lees onze gebruiksregels voor meer informatie.
  3. Selecteer Huren om een video te huren. Selecteer Kopen om het tv-programma of de film te kopen.
  4. Bevestig je betaalmethode en selecteer Doorgaan.
  5. Voer het driecijferige CVV-nummer in van de creditcard die je voor de betaling gebruikt. Selecteer vervolgens Nu betalen.
  6. Je kunt kiezen tussen 'Nu kijken' of 'Later bekijken'. Selecteer 'Nu kijken' om meteen te kijken of selecteer Later bekijken om de video op een ander moment te bekijken.
Opmerking: Video's die je op YouTube hebt gekocht, kun je niet van de pagina 'Aankopen' verwijderen. Video's worden alleen verwijderd als je een terugbetaling ontvangt.  Raadpleeg ons teruggavebeleid voor meer informatie over terugbetalingen.