Grön skärm i videospelaren

Hör du ljudet i en YouTube-video på datorn men ser en grön skärm? I så fall kan du prova att titta på videon i en annan webbläsare. Om det inte fungerar kan du läsa felsökningstipsen nedan.

Inaktivera maskinvaruacceleration

Följ anvisningarna nedan för Chrome:

1. Välj Mer ” uppe till höger.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Avancerat.
  4. Välj System.
  5. Inaktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt.

Om du använder en annan webbläsare än Chrome kan du läsa om hur du inaktiverar maskinvaruacceleration i den webbläsarens hjälpinnehåll.

Uppdatera grafikdrivrutinen

Du kan lösa flera av de problem som beskrivs ovan genom att uppdatera datorns grafikdrivrutin.

För PC-användare: Ladda ned den senaste drivrutinen från datortillverkarens webbplats.

För Mac-användare med macOS Mojave eller senare:

1. Klicka på Apples logotyp.
  2. Klicka på Systeminställningar på Apple-menyn.
  3. Klicka på Programvaruuppdatering.
  4. Klicka på Uppdatera nu.
  5. Installera uppdateringen av Mac OS om en sådan är tillgänglig. Den innehåller då en uppdaterad grafikdrivrutin.

Följ Apples anvisningar för andra versioner av macOS.

Om du har problem med uppspelningen av videon kan du prova med de här felsökningsstegen för uppspelning.