Groen scherm in videospeler

Kun je de audio van een YouTube-video horen op je computer, maar is de videospeler volledig groen? Probeer de video dan eens in een andere browser te kijken. Als dat niet werkt, volgt hier een aantal extra tips om het probleem op te lossen.

De hardwareversnelling uitschakelen

Volg voor Chrome de onderstaande instructies:

1. Ga naar 'Meer'.
  2. Selecteer 'Instellingen'.
  3. Klik of tik onder aan de pagina op 'Geavanceerd'.
  4. Schakel onder 'Systeem' de optie 'Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar' uit.

Als je een andere browser dan Chrome gebruikt, kun je in de Help-content van deze browser lezen hoe je hardwareversnelling uitschakelt.

Het grafische stuurprogramma updaten

Veel van de bovengenoemde problemen kunnen worden opgelost door het grafische stuurprogramma van je computer te updaten.

Pc-gebruikers: ga naar de website van je computerfabrikant en download het meest recente stuurprogramma.

Mac-gebruikers:

1. Klik op het Apple-logo.
  2. Klik in het Apple-menu op Software-update.
  3. Installeer indien beschikbaar de update van Mac OS. Deze bevat de update van het grafische stuurprogramma.

Als je problemen ondervindt bij het afspelen van de video, volg dan eens deze stappen om problemen met afspelen op te lossen.