Groen scherm in videospeler

Kun je de audio van een YouTube-video horen op je computer, maar is de videospeler volledig groen? Probeer de video dan eens in een andere browser te kijken. Als dat niet werkt, volgt hier een aantal extra tips om het probleem op te lossen.

De hardwareversnelling uitschakelen

Sommige video's op YouTube worden gestreamd via Adobe Flash Player, een plug-in voor je browser. Hardwareversnelling is een functie in Adobe Flash Player waarmee de video normaal beter wordt afgespeeld, maar deze functie kan soms ook problemen veroorzaken.

The optie om hardversnelling uit te schakelen is alleen beschikbaar voor bepaalde versies van de systeemplug-in van Adobe Flash Player en bepaalde besturingssystemen (OS). Volg deze stappen om te zien of de optie beschikbaar is:

1. Klik met de rechtermuisknop op de video waarmee je problemen ondervindt.
  2. Klik op Instellingen
  3. Schakel de optie Hardwareversnelling inschakelen uit als deze wordt weergegeven. Als deze niet wordt weergegeven, is de optie niet beschikbaar voor jou.
  4. Klik op Sluiten
  5. Vernieuw de pagina en controleer of de video werkt

Als je hardwareversnelling uitschakelt, wordt deze instelling toegepast op alle browsers die op je computer zijn geïnstalleerd.

Het grafische stuurprogramma bijwerken

Veel van de bovengenoemde problemen kunnen worden opgelost door het grafische stuurprogramma van je computer bij te werken.

Pc-gebruikers: ga naar de website van je computerfabrikant en download het meest recente stuurprogramma.

Mac-gebruikers:

1. Klik op het Apple-logo.
  2. Klik in het Apple-menu op Software-update.
  3. Installeer indien beschikbaar de update van Mac OS. Deze bevat de update van het grafische stuurprogramma.

Als je problemen ondervindt bij het afspelen van de video, volg dan eens deze stappen om problemen met afspelen op te lossen.