Problemen met de videoweergave

Kun je de YouTube-video wel horen, maar niet zien door een van de volgende problemen?

• De videospeler is zwart, wit of groen.
  • De kleuren zijn vlekkerig.
  • Het beeld wordt gesplitst door een groene streep.
  • De videovoortgangsbalk ontbreekt of wordt niet goed weergegeven.
Staat jouw probleem er niet bij? Als de video helemaal niet wordt afgespeeld, kun je deze tips proberen voor het oplossen van problemen met het afspelen van video's.

Probeer in dat geval de volgende stappen om het probleem op te lossen:

De hardwareversnelling uitschakelen

Hardwareversnelling is een functie in Adobe Flash Player waarmee de video normaal beter wordt afgespeeld, maar deze functie kan soms ook problemen veroorzaken.

The optie om hardversnelling uit te schakelen is alleen beschikbaar voor bepaalde versies van de systeemplug-in van Adobe Flash Player en bepaalde besturingssystemen (OS). Volg deze stappen om te zien of de optie beschikbaar is:

1. Klik met de rechtermuisknop op de video waarmee je problemen ondervindt.
  2. Klik op Instellingen
  3. Schakel de optie Hardwareversnelling inschakelen uit als deze wordt weergegeven. Als deze niet wordt weergegeven, is de optie niet beschikbaar voor jou.
  4. Klik op Sluiten
  5. Vernieuw de pagina en controleer of de video werkt

Als je hardwareversnelling uitschakelt, wordt deze instelling toegepast op alle browsers die op je computer zijn geïnstalleerd.

Het grafische stuurprogramma bijwerken

Veel van de bovengenoemde problemen kunnen worden opgelost door het updaten van het grafische stuurprogramma van je computer.

Pc-gebruikers: ga naar de website van je computerfabrikant en download het meest recente stuurprogramma.

Mac-gebruikers:

1. Klik op het Apple-logo.
  2. Klik in het Apple-menu op Software-update.
  3. Installeer indien beschikbaar de update van Mac OS. Deze bevat de update van het grafische stuurprogramma.