Prepara't! Aviat hi haurà noves maneres de guanyar diners amb Shorts i actualitzacions al Programa per a partners de YouTube. Obtén més informació al blog de YouTube i consulta'n tots els detalls al Centre d'ajuda.

Mostrar productes de la botiga a YouTube

YouTube Shopping permet als creadors aptes mostrar els seus productes i productes de marxandatge de marca oficials a YouTube. Els espectadors que es trobin en aquestes ubicacions poden navegar pels productes i comprar-los en aquestes seccions de YouTube:

• Botiga del canal
  • Pantalles finals
  • Secció de productes a sota dels vídeos i de les reproduccions en directe
  • Productes fixats a les reproduccions en directe

A YouTube Studio pots organitzar els productes per mostrar-los en aquestes seccions. Amb l'organització al nivell de canal i en vídeos concrets, pots personalitzar l'ordre dels productes per adaptar-lo a les teves necessitats.

Organitzar la botiga del canal

Disposaràs automàticament d'una pestanya Botiga a la pàgina d'inici del canal quan compleixis aquests requisits:

• Connectar una botiga.
  • Tenir almenys un article apte per mostrar-s'hi.

A la pestanya Botiga es mostren els productes que has organitzat a la secció Compres de YouTube Studio. Pots enllaçar a la botiga copiant-ne l'URL i enganxant-lo en comentaris, descripcions i publicacions de la comunitat.

Organitzar el prestatge de productes

El prestatge de productes que hi ha a sota dels teus vídeos i reproduccions en directe mostrarà fins a 30 productes als teus espectadors. L'ordre de visualització dels productes s'automatitza en funció de diversos factors, com ara el preu, la popularitat i la disponibilitat. Si vols organitzar els productes perquè es mostrin en un ordre determinat, pots:

• Organitzar els productes per a tot el canal i la botiga.
  • Organitzar els productes per a vídeos concrets.

Organitzar el prestatge de productes de tot el canal i de la botiga

L'organització al nivell de canal no s'aplica a les reproduccions en directe.

Organitza els articles per a tot el canal i la botiga a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització.
  2. Fes clic a la pestanya Compres. Aquesta pestanya només es mostra si el teu canal és apte.
  3. Si és la primera vegada que canvies la selecció predeterminada, fes clic a Crea la teva pròpia selecció. Si no, fes clic a Personalitza per canviar la selecció anterior.
  4. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 30 productes.
  5. Fes clic a Desa.

Torna a activar l'organització automàtica a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització.
  2. Fes clic a la pestanya Compres.
  3. Fes clic a Torna a la selecció automàtica i, a continuació, Desa.

Organitzar el prestatge de productes de vídeos concrets i reproduccions en directe

Si has ordenat el prestatge de productes del teu canal, de manera predeterminada tots els vídeos mostraran els mateixos articles en el mateix ordre. Si vols canviar aquest ordre per a un vídeo concret o si vols mostrar productes en una reproducció en directe, pots seleccionar fins a 30 productes i canviar-ne l'ordre per al vídeo o la reproducció en directe.

Si no tries cap ordre específic per a vídeos concrets, els articles s'organitzaran igual que al canal.

Per organitzar els articles per a un vídeo concret a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, fes clic a Contingut.
  2. Fes clic al vídeo en què vols personalitzar l'ordre dels productes.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  4. Fes clic a la pestanya Compres. Aquesta opció només es mostrarà si el teu canal és apte.
  5. Fes clic a Personalitza a la targeta Productes.
  6. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 30 productes.
  7. Fes clic a Desa.

Per tornar a activar l'organització al nivell de canal per a un vídeo concret a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, fes clic a Contingut.
  2. Fes clic al vídeo en què vols personalitzar l'ordre dels productes.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  4. Fes clic a la pestanya Compres. Aquesta opció només es mostra si el canal és apte.
  5. A la targeta Productes, fes clic a Utilitza la selecció del canal i, a continuació, Desa.
Nota: en desar una selecció buida, es desactivarà el prestatge de productes d'un vídeo.

Si vols tornar a activar l'organització automàtica, pots fer-ho al nivell de canal.

Per organitzar els articles per a una reproducció en directe a la Sala de control en directe:

1. A sota de la previsualització de la reproducció en directe, fes clic a la pestanya Marxandatge.
  2. Per obrir l'eina de selecció, fes clic a PERSONALITZA o a .
  3. Cerca qualsevol dels productes disponibles.
  4. Arrossega i deixa anar fins a 30 productes.
    • Per suprimir un producte, fes clic a Paperera al costat del producte.
  5. Fes clic a Desa. Els canvis que facis també es reflectiran a la configuració del vídeo.

Destacar els productes en pantalles finals

Pots afegir articles a les pantalles finals a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut.
  2. Cerca el vídeo en què vulguis afegir productes de marxandatge a la pantalla final.
  3. Fes clic a Editor.
  4. Afegeix els productes que vulguis promocionar:
    • Si el vídeo ja té una pantalla final, fes clic en un espai buit i, a continuació, Compres.
    • Si el vídeo no inclou cap pantalla final, fes clic a Afegeix una pantalla final i, a continuació, tria una plantilla.
  5. Col·loca la pantalla final al moment i el lloc que vulguis.

Utilitzar enllaços a la botiga en descripcions

Pots afegir un enllaç que dirigeixi a la botiga del teu canal de YouTube a les descripcions dels vídeos. Quan els espectadors facin clic a l'enllaç, obtindran una previsualització dels articles de la botiga sense interrompre la seva experiència de visualització. Quan estiguin a punt per fer la compra, podran tornar a fer-hi clic per anar a la teva botiga i completar la compra.

Posar en pausa el prestatge de productes d'un vídeo o un canal

El prestatge de productes es pot posar en pausa per a un vídeo concret o per a tot el canal (inclosa la botiga). També pots desactivar les funcions de compres desconnectant la botiga.

Posar en pausa el prestatge de productes d'un vídeo concret

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Contingut.
  3. Fes clic al vídeo en què vols personalitzar l'ordre dels productes.
  4. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  5. Fes clic a la pestanya Compres. Aquesta opció només es mostrarà si el teu canal és apte.
  6. Desactiva l'interruptor "Secció de productes" per posar en pausa temporalment el prestatge de productes.
    • Nota: si deses una selecció de productes buida per a un vídeo, el prestatge de productes es desactivarà.

Pots activar el prestatge de productes d'un vídeo:

• Desant una selecció de productes personalitzada.
  • Tornant a activar la selecció automàtica.
  • Tornant a activar la configuració predeterminada del canal.
  • Activant l'interruptor "Secció de productes".

Posar en pausa el prestatge de productes del canal

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  3. Fes clic a la pestanya Compres.
  4. Desactiva l'interruptor "Compres" per posar en pausa temporalment el prestatge de productes.
Nota: si desactives l'interruptor "Compres", es posaran en pausa les funcions de compres del teu canal, inclosa la botiga.

Gestionar problemes amb els productes

Quan creïs o modifiquis articles amb una botiga o una plataforma compatibles, es revisaran per comprovar que compleixen les nostres polítiques. Aquesta revisió normalment tarda uns quants dies laborables.

Consulta l'estat de revisió dels articles a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, fes clic a Monetització.
  2. Fes clic a la pestanya Compres.
  3. Fes clic a Organitza a la targeta "Estat".
Nota: els productes es revisaran automàticament per comprovar que compleixin les polítiques de Google Merchant Center i les de YouTube. Els productes no es mostraran a YouTube Studio si no els aproven tots dos conjunts de polítiques. Qualsevol canvi en un producte (inclosos, entre d'altres, el títol, la descripció o la imatge) activarà una nova revisió de compliment de l'article. Aquesta revisió normalment tarda uns quants dies laborables.

Si tens dubtes sobre algun producte que no es mostra al tauler d'organització dels articles, contacta amb la teva plataforma o botiga de marxandatge.

Tingues en compte que el prestatge de productes no es mostra en un vídeo si:

• S'ha definit el públic del vídeo com a creat per a nens.
  • El teu vídeo ja mostra entrades o donacions.
  • El teu vídeo té una reclamació de drets d'autor.
  • L'espectador no es troba en un país o una regió aptes.
  • L'espectador està mirant el vídeo des d'un navegador mòbil, un televisor intel·ligent o una videoconsola.
  • No tens productes en estoc aprovats.
  • Has desat una selecció buida.