Gör dig redo! Nya sätt att tjäna pengar med Shorts och uppdateringar av YouTubes partnerprogram kommer snart. Läs mer i YouTube-bloggen, och all information finns i vårt hjälpcenter.

Komma igång med Shopping på YouTube

Kvalificerade kreatörer kan enkelt marknadsföra produkter från sin egen butik på YouTube och tjäna pengar med YouTube Shopping. Här kan du konfigurera och koppla din butik till YouTube så att dina produkter, till exempel profilprodukter, visas i videor och livestreamar.

YouTube Shopping-funktionerna omfattar

• din kanalbutik
  • produkter på slutskärmar i videor
  • taggade produkter i dina videor och livestreamar
  • fästa produkter i livechattar.

Marknadsföra dina egna produkter på YouTube

Om du vill marknadsföra dina egna produkter på YouTube, t.ex. profilprodukter, och tjäna pengar måste du

1. uppfylla kvalifikationskriterierna
  2. konfigurera och koppla din butik till YouTube
  3. tagga varorna du vill marknadsföra och bestämma var och i vilken ordning de ska visas för tittarna.

Tittare på de här platserna kan bläddra bland och köpa dina produkter på YouTube i

• din kanalbutik
  • slutskärmar
  • en produkthylla eller en överlagring under dina videor och livestreamar
  • livestreamar som fästa produkter.

Du bestämmer vilka produkter som ska visas på de olika plattformarna.

Du kan när som helst inaktivera Shopping-funktionerna för din kanal genom att koppla från din butik.

Kanalbehörighet

För att marknadsföra dina egna produkter på YouTube krävs att du

När du har kontrollerat att du uppfyller kvalifikationskriterierna kan du koppla din butik och aktivera Shopping-funktioner för kanalen. Om du inte uppfyller kraven för YPP eller antal prenumeranter kan du gå igenom de här resurserna för hur du får kanalen att växa.
Var tittarna befinner sig
Tittare i de här länderna kan se och köpa dina produkter på YouTube:
*Obs! Produkter från kreatörer är bara tillgängliga i deras livestreamar.

Argentina

Malaysia*

Australien

Mexiko

Österrike

Nepal*

Belgien

Nederländerna

Brasilien

Nicaragua*

Bangladesh*

Nya Zeeland

Kanada

Norge

Tjeckien

Panama*

Chile*

Paraguay*

Colombia*

Peru*

Costa Rica*

Filippinerna*

Danmark

Polen

Dominikanska republiken*

Portugal

Ecuador*

Puerto Rico*

El Salvador*

Singapore

Finland

Sydkorea

Frankrike

Spanien

Tyskland

Sverige

Guatemala*

Schweiz

Hongkong*

Taiwan*

Indien

Thailand*

Indonesien*

Förenade kungariket

Irland

USA

Italien

Uruguay*

Japan

Vietnam*

Kazakstan*

Obs! Vi visar produkter för tittare utifrån vilka försäljningsländer som angetts för butiken i Google Merchant Center. Plattformar och återförsäljare ansvarar ensamma för frakt på lokala marknader. Den senaste informationen om lokal frakt hittar du på återförsäljarnas webbplatser. Du kan även läsa mer om hur säljare kan redigera försäljningsländer.

Shopping-resultat och intäkter

Detaljerade och aktuella uppgifter om intäkt och statistik hittar du på produktplattformens eller återförsäljarens webbplats. Vi vill påminna om att alla betalningar vid försäljning av profilprodukter och andra produkter sker via återförsäljaren eller plattformen. YouTube och AdSense är inte inblandade.

Policyer

Din plattform eller profilproduktåterförsäljare (inte Google) ansvarar för alla aspekter som rör produktförsäljningen, inbegripet men inte begränsat till:

• Försäljning
  • Magasinering
  • Behandling av beställningar
  • Återbetalning
  • Kundtjänst
  • Hantering av annonsutrymme
  • Betalning till kreatör eller artist

Datadelning mellan återförsäljare eller plattformar och Google

Data om produktförsäljning och besök delas mellan återförsäljare och Google för att produktförbättringar och relevant statistik ska kunna tillhandahållas. Vi kan till exempel dela data som vi får från din återförsäljare om produktförsäljningen per månad i YouTube Studio. Vi kan också dela datan för att bedöma om de nya funktionerna bidrar till att öka din kanals försäljning. Återförsäljare får data om trafik från YouTube Shopping-funktioner för att utföra egna analyser.

Återförsäljarens hantering och användning av Shopping-data faller under deras användarvillkor, inklusive deras integritetspolicy. Googles hantering och användning av sådan Shopping-data faller under vår integritetspolicy. Se till att du läser och förstår policyerna.