Inviter gjester til direktesendinger med Felles direktesending

Kvalifiserte skapere kan invitere en gjest til å sende direkte sammen med dem. Hvis du sender direkte fra mobiltelefonen, vises direktesendingsfeeden din ved siden av gjestens.

Du kan planlegge en direktesending med en gjest fra datamaskinen (via kontrollrommet for direktesendinger) og så bruke mobiltelefonen til selve sendingen. Eventuelt kan du sende direkte fra mobiltelefonen med en gang.

Felles direktesending med en gjest

Du kan bytte på hvem som er gjest i direktesendingen, men bare én gjest kan være med om gangen. Du kan se statistikken for direktesendingen din i YouTube Studio, men gjesten har ikke innsyn.

1. Åpne YouTube-appen på telefonen.
  2. Trykk på Opprett + Felles direktesending nederst.
  3. Angi informasjon om sendingen, inkludert tittelen, beskrivelsen, innstillingene for inntektsgenerering, miniatyrbildene og tilgangsinnstillingene.
  4. Trykk på Ferdig.
  5. Via «Inviter en medvert» velger du hvordan du vil invitere gjesten:
    • Kopier linken og send den til gjesten via tekstmelding, e-post eller en sosial plattform.
    • Send invitasjonslinken til medverten: Velg en meldingsplattform du vil sende invitasjonslinken fra.
  6. Gjesten klikker på linken og sendes til venterommet.
  7. Når du er klar, trykker du på Send direkte.
  8. Når medverten din er i venterommet, blir du varslet om det. Velg Legg til og deretter Send direkte for å starte direktesendingen.
  9. Videoen din vises ved siden av gjestens, og standardretningen er vertikal.
Merk: Alle som har en YouTube-kanal, kan inviteres til å sende direkte sammen med deg. Det er ikke noen krav om å være en betrodd tester. Du kan rotere hvem som er gjest i direktesendingen, men bare én gjest kan vises om gangen. Du kan se statistikken for direktesendingen din i YouTube Studio, men gjesten har ikke innsyn.

Bli med som gjest i direktesendinger

Du kan sende direkte sammen med andre hvis du inviteres til å bli med i sendingen deres. Ved å sende direkte med andre kan du nå ut til nye seere på YouTube.

1. Trykk på invitasjonslinken fra verten for direktesendingen på mobilenheten din. Den kan ha blitt sendt til deg via e-post, tekstmelding eller en annen meldingstjeneste.
  2. Velg kanalen du vil sende direkte sammen med.
  3. Velg Bli med når du inviteres inn i venterommet.
  4. Sjekk lyd- og videokvaliteten din mens du venter på at direktesendingen skal starte.
  5. Når du ser «Direktesendingen er i gang», er du medvert for direktesendingen på YouTube.

Vanlige spørsmål

Kan det vises annonser i en felles direktesending, og tjener vertskanalen penger på dem?

Ja, det vises annonser både før, midt i og etter felles direktesendinger, og inntekten går til vertskanalen.

Hva skjer hvis en gjest bryter YouTube-retningslinjene, for eksempel retningslinjene for brukere eller opphavsrettsreglene, under en direktesending?

Vertskanalen har ansvar for direktesendingen og at alle gjester og alt innhold overholder YouTube-vilkårene, inkludert retningslinjene for brukere, opphavsrettsreglene og alle andre gjeldende retningslinjer. Hvis for eksempel en gjest bryter en av retningslinjene for brukere under sendingen, er vertskanalen ansvarlig. Før du sender direkte, bør du informere medverten din om hvordan du vil ha det i direktesendingen. Som vert har du tilgang til modereringsverktøy under direktesendingen, og du kan fjerne medverten når som helst.

Jeg opprettet en link for å invitere en medvert. Hvordan kan jeg tilbakestille den?

Opprett eller rediger en direktesending, og gå til «Inviter en medvert». Klikk på Tilbakestill linken nederst. Da er det ikke lenger mulig å bli med i direktesendingen din via den forrige linken. Send den nye linken til medverten.

Jeg sendte en link for å invitere en medvert, men hen får ikke til å bli med. Hva gjør jeg?

I enkelte meldingsapper kan det hende at invitasjonslinken ikke åpnes på riktig måte. I slike tilfeller anbefaler vi at skaperne sender linken på nytt via e-post eller tekstmelding. Du finner mer informasjon her.