Inviter en gæst til din livestream med Gå live sammen

Kvalificerede youtubere kan invitere en gæst til at livestreame sammen med dem. Hvis du bruger en mobiltelefon til at gå live, vises dit livestreamfeed ud for din gæsts feed.

Du kan planlægge en livestream med en gæst fra din computer (via Kontrolrum for live-events) og derefter gå live fra din mobiltelefon. Du kan også gå live med det samme fra din mobiltelefon.

Gå live sammen med en gæst

Du kan skifte mellem gæster i din livestream, men du kan kun få vist én gæst ad gangen. Du kan se analysedata for din livestream i YouTube Studio, men dine gæster kan ikke.

1. Åbn YouTube-appen på din telefon.
  2. Nederst skal du trykke på Opret + Gå live sammen.
  3. Angiv streamoplysninger, bl.a. titel, beskrivelse, indstillinger for indtægtsgenerering samt miniaturebilleder og indstillinger for synlighed.
  4. Tryk på Udfør.
  5. Fra "Inviter en medstreamer" har du flere muligheder for at invitere en gæst:
    • Kopiér link: Kopiér linket, og send det til din gæst via en besked, mail eller social platform.
    • Send invitationslink til medstreamer: Vælg din foretrukne beskedplatform for at sende invitationslinket.
  6. Din gæst klikker på linket og sendes til venterummet.
  7. Klik på Gå live, når du er klar.
  8. Når din medstreamer er i venterummet, får du vist en notifikation. Vælg Tilføj og derefter Gå live for at starte din livestream.
  9. Din video vises ved siden af din gæst, og standardretningen er lodret.
Bemærk! Du kan invitere alle, der har en YouTube-kanal, til at streame sammen med dig. De behøver ikke at være betroede testere. Du kan skifte mellem gæster i din livestream, men du kan kun få vist én gæst ad gangen. Du kan se analysedata for din livestream i YouTube Studio, men dine gæster kan ikke.

Deltag i en stream som gæst

Du kan lave en livestream sammen med en anden ved at blive inviteret til at deltage i vedkommendes livestream. Ved at streame sammen med en anden kan du nå ud til en ny målgruppe på YouTube.

1. Tryk på det invitationslink, du har fået tilsendt af streamingværten, fra din mobilenhed. Vedkommende kan sende det til dig via mail, sms eller en anden beskedtjeneste.
  2. Vælg den kanal, du vil gå live med.
  3. Vælg Deltag, når du bliver bedt om at deltage i venterummet.
  4. Sørg for at tjekke din lyd- og videokvalitet, mens du venter på at gå live.
  5. Når du kan se "Du er live", er du nu med til at livestreame på YouTube.

Ofte stillede spørgsmål

Kan der blive vist annoncer i en Gå live sammen-stream, og genererer værtskanalen indtægt?

Ja. Både annoncer før afspilningen, midt i afspilningen og efter afspilningen vises i Gå live sammen-streams og tilskrives streamens værtskanal.

Hvad sker der, hvis en gæst overtræder en YouTube-politik, f.eks. retningslinjerne for fællesskabet eller politikken vedrørende ophavsret, i en livestream?

Værtskanalen er ansvarlig for liveindholdet og bør sikre, at alle gæster og alt indhold overholder YouTubes vilkår, bl.a. retningslinjerne for fællesskabet, politikken om ophavsret samt alle andre gældende politikker. Hvis en gæst for eksempel overtræder retningslinjerne for fællesskabet, holdes værtskanalen ansvarlig. Før du går live, skal du fortælle din medstreamer, hvad vedkommende må og ikke må. Værten har modereringsværktøjer til rådighed under livestreamen og kan til enhver tid fjerne medstreameren.

Jeg har oprettet et link til at invitere en medstreamer. Hvordan nulstiller jeg det?

Opret eller rediger en livestream, og gå til "Inviter en medstreamer". Klik på Nulstil link nederst på siden. Det forrige link kan ikke længere bruges til at deltage i din stream. Send det nye link til din medstreamer.

Jeg har sendt et link til at invitere en medstreamer, men vedkommende kan ikke deltage. Hvad skal jeg gøre?

Nogle gange åbner visse beskedapps ikke invitationslinket korrekt. I disse tilfælde anbefaler vi, at youtubere sender linket igen via mail eller besked. Du kan få flere oplysninger her.