Vi modtager i øjeblikket mange supporthenvendelser. Du kan forvente længere ventetid end normalt vedrørende spørgsmål via mail, chat og @TeamYouTube på Twitter.

Den side, du har anmodet om, er ikke tilgængelig på dit sprog i øjeblikket. Du kan vælge et andet sprog nederst på siden eller få en øjeblikkelig oversætte af en hvilken som helst webside til et valgfrit sprog ved hjælp af Google Chromes indbyggede oversættelsesfunktion.

Send inn metadata for artister og bidragsytere

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du leverer metadata for artister og ressursbidragsytere samt tilknyttede identifikatorer.

Artister og bidragsytere

Samarbeid mellom flere artister

For spor eller album som flere artister har samarbeidet om, kan du angi de individuelle artistene ved å bruke en separat <DisplayArtist>-sammensetning i <ReleaseDetailsByTerritory>. Alle sammensetningene må ha MainArtist som <ArtistRole>.

I dette eksempelet ser du hvordan du registrerer et samarbeid mellom tre artister:

<ReleaseDetailsByTerritory>

<DisplayArtist SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Artist 1</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="2">

<PartyName>

<FullName>Artist 2</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="3">

<PartyName>

<FullName>Artist 3</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Merk: Vi ignorerer SequenceNumber-attributtet og fører opp artistene i rekkefølgen fra XML-filen.
Gjesteartister

Hvis du vil registrere én eller flere gjesteartister for en utgivelse, må du sende inn artistnavnet som <DisplayArtist> med FeaturedArtist som <ArtistRole> i <ReleaseDetailsByTerritory> for albumet.

I dette eksempelet ser du hvordan du registrerer en gjesteartist for et album:

<ReleaseDetailsByTerritory>

<DisplayArtist SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Hovedartisten på albumet</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="2">

<PartyName>

<FullName>Gjesteartisten på albumet</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>FeaturedArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Hvis du vil registrere én eller flere gjesteartister for et spor, må du sende inn artistnavnet som <DisplayArtist> med FeaturedArtist som <ArtistRole> i <SoundRecordingDetailsByTerritory> for sporet.

I dette eksempelet ser du hvordan du registrerer en gjesteartist for et spor:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

<DisplayArtist>

<PartyName>

<FullName>Hovedartisten for spor 1</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist>

<PartyName>

<FullName>Gjesteartisten for spor 1</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>FeaturedArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Flere artister

Hvis en utgivelse har spor fra fem eller flere ulike artister, bør hovedartisten for utgivelsen registreres som «Various Artists».

Du kan også angi en oversettelse for «Various Artists». Finn ut mer om hvordan du angir lokaliserte metadata for bildespor.

Ikke send inn «Various Artists» for de individuelle sporene. Hvert spor må sendes inn med minst én hovedartist.

I dette eksempelet ser du hvordan du registrerer «Various Artists» (eller f.eks. «Flere artister») som hovedartist for et album:

<ReleaseDetailsByTerritory>

<DisplayArtist SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Various Artists</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Alle sporene på albumet må ha minst ett artistnavn som har rollen MainArtist:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

<DisplayArtist>

<PartyName>

<FullName>Hovedartisten for spor 1</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Ressursbidragsytere

Hvis du vil registrere andre bidragsytere enn hovedartisten og gjesteartisten for en utgivelse, kan du bruke enten <ResourceContributor>- eller <IndirectResourceContributor>-sammensetningen i <SoundRecordingDetailsByTerritory>. .

I dette eksempelet ser du hvordan du registrerer informasjon om produsenten:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

…

<ResourceContributor SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Navnet på produsenten</FullName>

</PartyName>

<ResourceContributorRole>Produsent</ResourceContributorRole>

</ResourceContributor>

…

</SoundRecordingDetailsByTerritory>

I dette eksempelet ser du hvordan du oppgir informasjon om komponisten:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

…

<IndirectResourceContributor SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Navnet på komponisten</FullName>

</PartyName>     <IndirectResourceContributorRole>Komponist</IndirectResourceContributorRole>

</IndirectResourceContributor>

…

</SoundRecordingDetailsByTerritory>

YouTube støtter ikke alle verdiene for ressursbidragsyterrollen fra DDEX-standarden. Nedenfor ser du en liste over rollene som støttes. Hvis du vil registrere en rolle som ikke står oppført, kan du sende inn rollen ved å bruke en brukerdefinert verdi:

<ResourceContributor SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Navn på mikser 2</FullName>

</PartyName>

<ResourceContributorRole Namespace="DPID:PADPIDAZZZZXXXXXXU"  UserDefinedValue=”Mikser 2”>UserDefined</ResourceContributorRole>

</ResourceContributor>

Merk: Du må legge til <ResourceContributor>- og <IndirectResourceContributor>-sammensetningene i alle <SoundRecording>-sammensetninger der parten er bidragsyter.

Liste over bidragsyterroller som støttes

Actor

Adapter

Architect

Arranger

Artist

AssociatedPerformer

Author

Band

Cartoonist

Choir

Choreographer

Composer

ComposerLyricist

ComputerGraphicCreator

Conductor

Contributor

Dancer

Designer

Director

Engineer

Ensemble

FeaturedArtist

FilmDirector

GraphicArtist

GraphicDesigner

Journalist

Librettist

Lyricist

MainArtist

Mixer

MusicPublisher

Narrator

NonLyricAuthor

Orchestra

OriginalPublisher

Painter

Photographer

PhotographyDirector

Playwright

PrimaryMusician

Producer

Programmer

ScreenplayAuthor

Soloist

StudioMusician

StudioPersonnel

SubArranger

SubPublisher

SubstitutedPublisher

Translator

Identifikatorer

Proprietære artist-ID-er for partnere

For å forenkle prosessen med å knytte utgivelser til de riktige artistene anbefaler vi at du oppgir de proprietære artist-ID-ene dine som <PartyId> for hver <DisplayArtist> som har MainArtist som <ArtistRole>. Denne PartyId-verdien skal tas med for utgivelser i <ReleaseList>, ressurser som <SoundRecording> og videoer i <ResourceList>. De proprietære ID-ene skal være unike for hver enkelt artist.
I tillegg skal artistnavnet inkluderes i <PartyName>-sammensetningen. DPiD-verdien som spesifiseres med «DPID:PADPIDAZZZZXXXXXXU», må samsvare med verdien i <MessageSender>-etiketten (eller <SentOnBehalfOf>-etiketten hvis den er oppgitt).

Du trenger ikke å sende inn innhold og artister på nytt når du skal sende inn proprietære artist-ID-er, hvis du allerede har sendt dem inn. Hvis du vil sende inn proprietære artist-ID-er for partnere, kan du gjøre dette når du leverer nye artister eller nytt innhold for eksisterende artister i fremtiden.

I XML-eksempelet nedenfor leverer avsenderen med DPiD PADPIDAZZZZXXXXXXU PROPRIETARY_PARTNER_ARTIST_ID som skal tilknyttes hovedartisten Artist_Name:

<DisplayArtist SequenceNumber="...">

<PartyName LanguageAndScriptCode="...">

<FullName>Artist_Name</FullName>

</PartyName>

<!-- Distribution Partner’s DDEX Party ID -->

<PartyId Namespace="DPID:PADPIDAZZZZXXXXXXU">PROPRIETARY_PARTNER_ARTIST_ID</PartyId>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

ISNI-numre

ISNI-numre kan angis via <PartyId> ved å bruke «IsISNI» og kan sendes inn for både artister og ressursbidragsytere.

I XML-eksempelet nedenfor identifiserer ISNI-nummeret 000000012345678X hovedartisten Artist_Name:

<DisplayArtist SequenceNumber="...">

<PartyName LanguageAndScriptCode="...">

<FullName>Artist_Name</FullName>

</PartyName>

<PartyId IsISNI="true">000000012345678X</PartyId>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>