Verskaf kunstenaar- en bydraermetadata

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.

Hierdie artikel beskryf hoe om kunstenaar- en hulpbronbydraermetadata te lewer, tesame met verwante identifiseerders.

Kunstenaars en Bydraers

Samewerkings met veelvuldige kunstenaars

Vir snitte en albums wat samewerkings tussen veelvuldige kunstenaars is, kan jy individuele kunstenaars spesifiseer deur ’n aparte <DisplayArtist>-samestelling in <ReleaseDetailsByTerritory> te gebruik. Elke samestelling moet <ArtistRole> op MainArtist gestel hê.

Hierdie voorbeeld wys hoe om 3 samewerkende kunstenaars te kommunikeer:

<ReleaseDetailsByTerritory>

<DisplayArtist SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Artist 1</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="2">

<PartyName>

<FullName>Artist 2</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="3">

<PartyName>

<FullName>Artist 3</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Let wel: Ons ignoreer die SequenceNumber-kenmerk en lys kunstenaars in die volgorde waarin hulle in die XML gestuur is.
Uitstalkunstenaars

Om uitstalkunstenaar(s) vir ’n vrystelling te kommunikeer, moet die kunstenaarnaam gestuur word as ’n <DisplayArtist> met <ArtistRole> gestel op FeaturedArtist in die <ReleaseDetailsByTerritory> vir die album.

Hierdie voorbeeld wys hoe om ’n uitstalkunstenaar vir ’n album te kommunikeer:

<ReleaseDetailsByTerritory>

<DisplayArtist SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Album Primary Artist</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist SequenceNumber="2">

<PartyName>

<FullName>Album Featured Artist</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>FeaturedArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Om uitstalkunstenaar(s) vir ’n snit te kommunikeer, moet die kunstenaarnaam gestuur word as ’n <DisplayArtist> met <ArtistRole> gestel op FeaturedArtist in die <SoundRecordingDetailsByTerritory> vir die snit.

Hierdie voorbeeld wys hoe om ’n uitstalkunstenaar vir ’n snit te kommunikeer:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

<DisplayArtist>

<PartyName>

<FullName>Track 1 Primary Artist</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

<DisplayArtist>

<PartyName>

<FullName>Track 1 Featured Artist</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>FeaturedArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Verskeie kunstenaars

As ’n vrystelling snitte deur 5 of meer unieke kunstenaars het, moet die hoofkunstenaar vir die vrystelling as "Verskeie kunstenaars" gestel word.

Jy kan ook ’n vertaling vir "Verskeie kunstenaars" verskaf. Kom meer te wete oor hoe om gelokaliseerde metadata vir kunssnitte te verskaf.

“Verskeie kunstenaars” behoort nie vir die individuele snitte gestuur te word nie; elke snit moet met ten minste een hoofkunstenaar gestuur te word.

Hierdie voorbeeld wys hoe om verskeie kunstenaars as die hoofkunstenaar vir ’n album te kommunikeer:

<ReleaseDetailsByTerritory>

<DisplayArtist SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Various Artists</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Alle snitte op die album moet ten minste een kunstenaarnaam met rol MainArtist hê:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

<DisplayArtist>

<PartyName>

<FullName>Track 1 Primary Artist</FullName>

</PartyName>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Hulpbronbydraers

Om bydraers buiten Hoofkunstenaar en Uitstalkunstenaars vir ’n vrystelling te kommunikeer, kan jy óf die <ResourceContributor> óf die <IndirectResourceContributor> -samestelling in <SoundRecordingDetailsByTerritory> gebruik.

Hierdie voorbeeld wys hoe om vervaardigerinligting te kommunikeer:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

…

<ResourceContributor SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Joe producer</FullName>

</PartyName>

<ResourceContributorRole>Producer</ResourceContributorRole>

</ResourceContributor>

…

</SoundRecordingDetailsByTerritory>

Hierdie voorbeeld wys hoe om komponis-inligting te kommunikeer:

<SoundRecordingDetailsByTerritory>

…

<IndirectResourceContributor SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Joe composer</FullName>

</PartyName>     <IndirectResourceContributorRole>Composer</IndirectResourceContributorRole>

</IndirectResourceContributor>

…

</SoundRecordingDetailsByTerritory>

YouTube steun nie alle hulpbronbydraers se rolwaardes vanaf die DDEX-standaard nie. Hieronder is die lys rolle wat tans gesteun word. As die rol wat jy wil kommunikeer, nie in die lys is nie, kan jy die rol lewer deur ’n gebruikergedefinieerde waarde te gebruik:

<ResourceContributor SequenceNumber="1">

<PartyName>

<FullName>Jane CoMixer</FullName>

</PartyName>

<ResourceContributorRole Namespace="DPID:PADPIDAZZZZXXXXXXU"  UserDefinedValue=”CoMixer”>UserDefined</ResourceContributorRole>

</ResourceContributor>

Let wel: Jy sal die <ResourceContributor> en <IndirectResourceContributor> -samestellings by alle <SoundRecording>-samestellings moet voeg waar die party ’n bydraer was.

Lys van gesteunde bydraerrolle

Akteur

Aanpasser

Argitek

Verwerker

Kunstenaar

GeassosieerdeKunstenaar

Skrywer

Musiekgroep

Strokiesprenttekenaar

Koor

Choreograaf

Komponis

KomponisLiriekskrywer

RekenaarGrafieseSkepper

Dirigent

Bydraer

Danser

Ontwerper

Regisseur

Ingenieur

Ensemble

Uitstalkunstenaar

Filmregisseur

GrafieseKunstenaar

GrafieseOntwerper

Joernalis

Librettoskrywer

Liriekskrywer

Hoofkunstenaar

Menger

Musiekuitgewer

Verteller

Nieliriekskrywer

Orkes

OorspronklikeUitgewer

Verwer

Fotograaf

Fotografieregisseur

Dramaturg

PrimêreMusikant

Produksieleier

Programmeerder

Draaiboekskrywer

Solis

Studiomusikant

Studiopersoneel

Subverwerker

Subuitgewer

Substituutuitgewer

Vertaler

Identifiseerders

Eiendomsregtelike Vennootkunstenaar-ID's

Om kunstenaarversoening (die proses waarin vrystellings aan die regte kunstenaars toegeskryf word) te vergemaklik, beveel ons aan dat jy jou eiendomsregtelike kunstenaar-ID (of PSAID’s) verskaf as ’n <PartyId> vir elke <DisplayArtist> wie se <ArtistRole> MainArtist is. Hierdie Party-ID behoort ingesluit te word vir vrystellings in <ReleaseList>, hulpbronne soos <SoundRecording> en video’s in die <ResourceList>. Jou eiendomsregtelike kunstenaar-ID’s behoort uniek te wees vir elke kunstenaar.
Daarbenewens moet die kunstenaar se naam ingesluit word binne die <PartyName>-samestelling. Die DPid wat gespesifiseer is met "DPID:PADPIDAZZZZXXXXXXU" moet pas by dié van die <MessageSender>-merker (of die <SentOnBehalfOf>-merker, indien verskaf).

Dis nie nodig om inhoud en kunstenaars wat jy reeds gelewer het, weer te lewer om eiendomsregtelike kunstenaar-ID’s te stuur nie. As jy jou eiendomsregtelike vennootkunstenaar-ID’s wil verskaf, kan jy dit met toekomstige lewerings doen wat nuwe kunstenaars of nuwe inhoud vir bestaande kunstenaars bevat.

Die XML-voorbeeld hieronder spesifiseer dat die boodskapsender met DPid PADPIDAZZZZXXXXXXU PROPRIETARY_PARTNER_ARTIST_ID lewer om met hoofkunstenaar Artist_Name geassosieer te word:

<DisplayArtist SequenceNumber="...">

<PartyName LanguageAndScriptCode="...">

<FullName>Artist_Name</FullName>

</PartyName>

<!-- Distribution Partner’s DDEX Party ID -->

<PartyId Namespace="DPID:PADPIDAZZZZXXXXXXU">PROPRIETARY_PARTNER_ARTIST_ID</PartyId>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

ISNI’s

ISNI’s kan deur <PartyId> gespesifiseer word deur “IsISNI” te gebruik en kan vir beide kunstenaars en hulpbronbydraers gelewer word.

Die XML-voorbeeld hieronder kommunikeer dat ISNI 000000012345678X die hoofkunstenaar Artist_Name identifiseer:

<DisplayArtist SequenceNumber="...">

<PartyName LanguageAndScriptCode="...">

<FullName>Artist_Name</FullName>

</PartyName>

<PartyId IsISNI="true">000000012345678X</PartyId>

<ArtistRole>MainArtist</ArtistRole>

</DisplayArtist>

Was dit behulpsaam?

Hoe kan ons dit verbeter?
Search
Vee soektog uit
Maak soekkassie toe
Hoofkieslys
true
Deursoek Hulpsentrum