Felsöka problem med återbetalning på YouTube

Har du problem med att begära en återbetalning för ditt YouTube-köp? De här vanliga problemen kan hjälpa dig att felsöka och åtgärda problemet.

Varför godkändes inte min återbetalning?

En återbetalning kan nekas om köpet inte uppfyller villkoren i återbetalningspolicyn. Observera att vi inte ger partiella återbetalningar för årliga medlemskap eller återbetalningar för filmer/tv-program som redan har visats. Återbetalning ges heller inte för vissa köp, t.ex. Super Chat.

Om du har ett aktivt betalmedlemskap loggar du in och begär en återbetalning.

YouTube-köp som görs via Apple Store kräver godkännande från Apple och omfattas av deras återbetalningspolicy.

Därför kan vi inte bevilja återbetalningar för köp som görs på en Apple-enhet eller via Apple-fakturering. Kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning.

Om du har läst våra återbetalningspolicyer och anser att du är kvalificerad för en återbetalning kontaktar du vårt supportteam.

Ett felmeddelande visas när jag försöker begära en återbetalning

Om du har ett aktivt betalmedlemskap loggar du in och begär en återbetalning.

YouTube-köp som görs via Apple Store kräver godkännande från Apple och omfattas av deras återbetalningspolicy.

Därför kan vi inte bevilja återbetalningar för köp som görs på en Apple-enhet eller via Apple-fakturering. Kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning.

Läs våra återbetalningspolicyer om du har problem med att begära en återbetalning på en dator eller Android-enhet. Du måste vara kvalificerad för en återbetalning.

Om du har läst våra återbetalningspolicyer och anser att du är kvalificerad för en återbetalning kontaktar du vårt supportteam.

Varför kan jag inte begära återbetalning från min Apple-enhet?

Om du har ett aktivt betalmedlemskap loggar du in och begär en återbetalning.

YouTube-köp som görs via Apple Store kräver godkännande från Apple och omfattas av deras återbetalningspolicy.

Därför kan vi inte bevilja återbetalningar för köp som görs på en Apple-enhet eller via Apple-fakturering. Kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning.

När utfärdas min återbetalning?

Återbetalningar från YouTube görs via den betalningsmetod som användes vid köpet. De flesta återbetalningar behandlas inom fem arbetsdagar. Det finns dock några undantag:

Betalningsmetod

Uppskattad återbetalningstid

Direktdebitering via operatör (förbetalt/kontantkort/betalning efter användning)

1–30 arbetsdagar

Behandlingstiden varierar för olika operatörer och kan ta längre tid.

Direktdebitering via operatören (efterskottsbetalning/abonnemang)

Ett till två månatliga kontoutdrag

Behandlingstiden varierar för olika operatörer, men återbetalningar genomförs vanligtvis inom två månatliga kontoutdrag. Om det tar längre tid kontaktar du operatören för att kontrollera status.

Banktjänster online

4–10 arbetsdagar

Behandlingstiden beror på din bank, men det tar vanligtvis högst tio arbetsdagar.

iTunes

Om du köpte YouTube Premium via iTunes kontaktar du Apples support för att få reda på återbetalningens status.

Om återbetalningen tar längre tid än väntat kontrollerar du återbetalningens status i ditt Google-betalningskonto.

• Om statusen är Återbetald dyker det återbetalade beloppet upp via betalningsmetoden du använde.
  • Om statusen är Annullerad debiterades inte köpet, och då visas ingen återbetalning till betalningsmetoden.

Hur rapporterar jag ett obehörigt köp?

Om du vill rapportera ett obehörigt köp på ditt Google-konto rapporterar du den obehöriga debiteringen.

Hur begär jag återbetalning för Super Chat, Super Stickers, Super Thanks eller en donation?

Super Chat, Super Stickers, Super Thanks och donationer är frivilliga bidrag och återbetalas inte.

Om du vill rapportera ett obehörigt köp på ditt Google-konto kan du göra det här.

Det går inte att spela upp en film eller ett tv-program som jag har köpt

Om du har problem att spela upp en film eller ett tv-program som du har köpt kan du ta hjälp av de här felsökningsstegen.

Jag kan inte delta i en livestream som jag har köpt

Om du har problem med att delta i en livestream som du har köpt kan du ta hjälp av de här felsökningsstegen.