Problemen met terugbetalingen voor YouTube oplossen

Lukt het niet om een terugbetaling aan te vragen voor een YouTube-aankoop? Bekijk deze veelvoorkomende problemen om je probleem op te lossen.

Waarom is mijn terugbetaling geweigerd?

Een terugbetaling kan worden geweigerd als de betreffende aankoop niet onder het vermelde teruggavebeleid valt. We geven geen gedeeltelijke terugbetalingen voor jaarlijkse lidmaatschappen of terugbetalingen voor films of series die al zijn bekeken. Sommige aankopen, zoals Super Chat, komen ook niet in aanmerking voor een terugbetaling.

Als je een actief betaald lidmaatschap hebt, kun je inloggen om een terugbetaling aan te vragen.

Voor YouTube-aankopen die je via de Apple Store hebt gedaan, is een machtiging van Apple vereist en geldt het teruggavebeleid van Apple.

Daarom kunnen we geen terugbetalingen doen voor aankopen die zijn gedaan op een Apple-apparaat of via Apple-facturering. Neem contact op met het supportteam van Apple om een terugbetaling aan te vragen.

Als je ons teruggavebeleid hebt bekeken en denkt dat je in aanmerking komt voor een terugbetaling, neem je contact op met ons supportteam.

Ik krijg een foutmelding als ik probeer een terugbetaling aan te vragen

Als je een actief betaald lidmaatschap hebt, kun je inloggen om een terugbetaling aan te vragen.

Voor YouTube-aankopen die je via de Apple Store hebt gedaan, is een machtiging van Apple vereist en geldt het teruggavebeleid van Apple.

Daarom kunnen we geen terugbetalingen doen voor aankopen die zijn gedaan op een Apple-apparaat of via Apple-facturering. Neem contact op met het supportteam van Apple om een terugbetaling aan te vragen.

Als je een computer of Android-apparaat gebruikt en problemen hebt bij het aanvragen van een terugbetaling, bekijk je ons teruggavebeleid. Je moet in aanmerking komen voor een terugbetaling.

Als je ons teruggavebeleid hebt bekeken en denkt dat je in aanmerking komt voor een terugbetaling, neem je contact op met ons supportteam.

Waarom kan ik geen terugbetaling aanvragen vanaf mijn Apple-apparaat?

Als je een actief betaald lidmaatschap hebt, kun je inloggen om een terugbetaling aan te vragen.

Voor YouTube-aankopen die je via de Apple Store hebt gedaan, is een machtiging van Apple vereist en geldt het teruggavebeleid van Apple.

Daarom kunnen we geen terugbetalingen doen voor aankopen die zijn gedaan op een Apple-apparaat of via Apple-facturering. Neem contact op met het supportteam van Apple om een terugbetaling aan te vragen.

Wanneer wordt mijn terugbetaling uitgevoerd?

YouTube maakt terugbetalingen over naar de betaalmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. De meeste terugbetalingen worden binnen 5 werkdagen verwerkt, maar er zijn een paar uitzonderingen:

Betaalmethode

Geschatte terugbetalingstermijn

Rechtstreekse facturering via provider (vooraf betaald/pay-as-you-go)

1-30 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van je provider en kan soms langer zijn.

Rechtstreekse facturering via provider (achteraf betalen/contract)

1-2 maandelijkse afschriften

De verwerkingstijd is afhankelijk van je provider, maar terugbetalingen worden meestal binnen 2 maandelijkse rekeningoverzichten verwerkt. Duurt het langer? Neem contact op met je provider om de status te checken.

Online bankieren

4-10 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van je bank, maar bedraagt meestal 10 werkdagen of minder.

iTunes

Als je YouTube Premium hebt gekocht via iTunes, neem je contact op met het supportteam van Apple om de status van je terugbetaling te controleren.

Als je terugbetaling meer tijd in beslag neemt dan verwacht, kun je de status ervan checken in je Google-betalingsaccount.

• Is de status Terugbetaald, dan zie je een bijschrijving op je betaalmethode.
  • Als de status Geannuleerd is, is je bestelling nooit in rekening gebracht en zie je geen bijschrijving op je betaalmethode.

Hoe meld ik een ongeautoriseerde aankoop?

Als je een ongeautoriseerde aankoop met je Google-account wilt melden, meld je de ongeautoriseerde transactie.

Hoe vraag ik een terugbetaling aan voor Super Chat / Super Stickers / Super Thanks / een donatie?

Super Chat, Super Stickers, Super Thanks en donaties zijn vrijwillige betalingen die niet kunnen worden terugbetaald.

Als je een ongeautoriseerde aankoop met je Google-account wilt melden, kun je dat hier doen.

Ik kan een gekochte film of serie niet afspelen

Als je gekochte films of series niet kunt afspelen, kun je deze stappen gebruiken voor hulp.

Ik kan niet deelnemen aan een livestream die ik heb gekocht

Als je niet kunt deelnemen aan een live evenement waarvoor je een kaartje hebt gekocht, probeer je deze stappen om het probleem op te lossen.