Förstå insikter om research

På fliken Research i YouTube Analytics kan du utforska vad dina tittare på YouTube söker efter. Insikterna från fliken Research kan hjälpa dig att komma på videoidéer som tittarna kan vilja se.

Visa fliken Research

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Research.
  4. Kom igång genom att ange en sökterm i sökfältet. Klicka på Spara om du vill spara en sökterm.

När du anger en sökterm kan du se visningsaktivitet för ämnet:

• Senaste tittaraktivitet: visar hur populärt ämnet är bland dina tittare.
  • Sökt på YouTube: visar populära sökningar på ämnet som gjorts av tittare på YouTube.
  • Sett på YouTube: visar populära videor som tittare på hela YouTube har tittat på om ämnet.

Obs! För närvarande är insikter begränsade till sökfrågor på engelska från tittare i USA, Förenade kungariket, Indien, Australien och Kanada.

Vad undersökningsflikarna visar

Sökningar på YouTube

På den här fliken visas de populäraste relaterade sökningarna efter en sökterm under de senaste 28 dagarna. Tittare på YouTube, inte bara din målgrupp, gör de här sökningarna.

• Bredvid varje sökterm visas en nivå som beskriver hur populär termen är: låg, medel eller hög.
  • Bredvid vissa söktermer visas en etikett med texten Innehållslucka. Läs mer om innehållsluckor.
  • Om du vill se mer specifik data kan du filtrera resultaten efter innehållsluckor, geografi eller språk.

Obs! Om det inte finns några sökresultat beror det på att det inte finns tillräckligt med data för att uppskatta tittarnas intresse.

Dina tittares sökningar

På den här fliken visas de vanligaste sökningarna som din målgrupp och tittare som har tittat på liknande kanaler har sökt efter under de senaste 28 dagarna.

• Bredvid varje sökterm visas en sökvolymrankning som anger hur populär termen är: låg, medel eller hög.
  • Bredvid vissa söktermer visas en etikett med texten Innehållslucka. Läs mer om innehållsluckor.
  • Om du vill se mer specifik data kan du filtrera resultaten efter innehållsluckor, geografi eller språk.

Obs! Om det inte finns några sökresultat beror det på att det inte finns tillräckligt med data för att uppskatta tittarnas intresse.

Sparad

På den här fliken kan du se dina sparade söktermer. Klicka på Mer ” om du vill se Google Trends, ta bort en sökterm eller rapportera en sökterm.

Titta och lär dig mer om sökinsikter

Om du vill veta mer om sökinsikter på datorn kan du titta på följande video från kanalen YouTube Creators.

Understand Search Insights: Research Tab in YouTube Analytics