Verken inspirerende idees

Jy kan die Inspirasie-oortjie in YouTube Analytics gebruik om te verken waarna jou gehoor en kykers oral op YouTube soek. Die insigte uit die Inspirasie-oortjie kan jou help om te dink aan idees vir video’s wat kykers dalk sal wil kyk.

Bekyk die Inspirasie-oortjie

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Analytics op die linkerkieslys.
  3. Klik die Inspirasie-oortjie op die boonste kieslys.
  4. Voer ’n soekterm of onderwerp by die soekbalk in om te begin. Klik Stoor om ’n soekterm te stoor.

Nadat jy ’n soekterm ingevoer het, kan jy kykeraktiwiteit wat met daardie onderwerp verband hou, bekyk:

• Onlangse gehooraktiwiteit: Wys hoe gewild die onderwerp onder jou gehoor is.
  • Gesoek op YouTube: Wys gewilde soektogte oor die onderwerp deur kykers oral op YouTube.
  • Gekyk op YouTube: Wys gewilde video’s oor die onderwerp wat deur kykers oral op YouTube gekyk is.

Wat die Inspirasie-oortjie wys

Let wel: Hierdie insigte word tans beperk tot slegs sekere lande, tale en toestelle. As daar nie op die oomblik enige relevante video’s is nie, sal jy sommige van die afdelings dalk nie sien nie.

Word geïnspireer

Let wel: AI-gegenereerde inhoud kan onakkuraat of onvanpas wees, verskil in gehalte, of inligting verskaf wat nie YouTube se sienswyse weergee nie. Moenie persoonlike inligting oor jouself of ander insluit wanneer jy hierdie kenmerk gebruik nie, of staatmaak op idees, uiteensettings of ander uitsette van hierdie kenmerk af vir professionele advies nie. Gebruik vrye oordeel voordat jy skep of enige sodanige AI-gegenereerde inhoud wat deur YouTube verskaf is, gebruik.

Hierdie kaart gebruik generatiewe AI om jou te help met ’n dinkskrum oor nuwe idees wat vir jou kanaal en gehoor gepersonaliseer is. Jy kan nuwe inhoudonderwerpe ontdek en vinnig ’n video-uiteensetting genereer om jou te help om jou volgende video te beplan. Begin deur ’n idee in te tik of een van die mees gesoekte terme te verken, en klik dan eenvoudig Skep uiteensetting om te begin.

Topsoektogte

Hierdie kaart wys die topsoektogte gegrond op jou gehoor en wat jy in die afgelope 28 dae gestoor het. Daar is bo sommige soekterme ’n etiket wat “Inhoudgaping ” sê.

Onlangse video’s wat verband hou met

Hierdie kaart wys video’s wat verband hou met onderwerpe wat jou gehoor in die afgelope 28 dae gekyk het, en jou gestoorde soektogte.

Inhoudgapings vir Kortvideo’s

Hierdie kaart wys inhoudgapings waar kykers dalk na meer relevante of Kortvideo’s van hoër gehalte soek.

Meer inligting oor inhoudgapings

’n Inhoudgaping ontstaan wanneer kykers nie genoeg gehalte-soekresultate vir ’n spesifieke soektog op YouTube kan vind nie. Jy kan inhoudgapings as inspirasie gebruik om inhoud te skep wat nie bestaan nie, of wat verbeter kan word.

’n Inhoudgaping kan ontstaan wanneer:

• Kykers nie enige resultate vir hulle soektogte kan vind nie.
  • Kykers nie ’n presiese passing vir hulle soektogte kan vind nie.
  • Kykers nie relevante video’s vir hulle soektogte kan vind nie – die inhoud is byvoorbeeld oud of van swak gehalte.
Kyk die volgende video van die YouTube Creators-kanaal af om meer inligting te kry oor soektoginsigte op die rekenaar.